Teknoloji

HTC 10 “en iyi kamera” konusunda Huawei P9’a meydan okuyor

htc 10 kamera

HTC, 12 Nisanda düzenleyeceği etkinlikle yeni amiral gemisi telefonu HTC 10’u resmen duyuracak. Resmi duyuru için geri sayım devam ederken, “#powerof10” (10’un gücü) etiketiyle paylaşılan bazı tanıtımlar, cihazın yetenekleri konusunda ipucu veriyor.

HTC’nin paylaştığı ön tanıtım içeriklerinin sonuncusunda, akıllı telefonun kamera yetenekleri ön plana çıkarılıyor. Kamera yeteneklerinin vurgulandığı videonun yayınlandığı zamanı “manidar” olarak nitelemek mümkün. Huawei’nin kamera özellikleriyle dikkat çeken yeni amiral gemisi telefonu P9‘u tanıtmasının hemen ardından HTC 10’un kamera yetenekleri hakkında ipucu veren bir videonun yayınlanması, bir tür yanıt veya meydan okuma şeklinde nitelenebilir. Tayvanlı şirketin videoyu Twitter hesabı aracılığıyla paylaşırken verdiği “Size fotoğraf ve video çekmek için en iyi akıllı telefonu sunma konusunda saplantılıyız.” mesajı da, bu iddiayı somut biçimde ortaya koyuyor.

P9 ve P9 Plus için Leica ile işbirliğine giden Huawei, yeni akıllı telefonuna iki farklı kamera sensörü yerleştirmişti. HTC’nin de yeni amiral gemisi telefonu için benzer bir yaklaşım içinde olabileceği konuşuluyor.

Dedikodulara göre; HTC 10, tıpkı Huawei P9 gibi, lazer otomatik odaklama özelliğine sahip olacak. Videoda yer alan bir ipucu ise HTC’nin kamera için “UltraPixel” markasını kullanması ihtimalini akıllara getiriyor. Günümüzde pek çok üst sınıf akıllı telefonda bulunan optik görüntü sabitleme ve 4K video kaydı gibi özelliklerin de HTC’nin yeni gözde telefonunda bulunmasına kesin gözüyle bakılıyor. Cihaza dair merak edilenleri öğrenmek içinse 12 Nisan Salı gününü beklemek gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER