Manşetler

HTC 10 Evo resmiyet kazandı: 5.5 inç Quad HD ekran, suya dayanıklı kasa

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

htc 10 evoHTC, akıllı telefon portföyüne üst segmentte konumlanan yeni bir cihaz daha ekledi. Bir süredir beklenen HTC 10 Evo, sonunda resmiyet kazandı. Telefon kısa süre önce ABD için HTC Bolt ismiyle duyurulmuştu.

Adını 2016’nın başlarında tanıtılan amiral gemisi HTC 10’dan alan bu yeni telefon, adaşının tek parça metal kasasını ve ayırt edici metal yivlerini de muhafaza ediyor. Ancak iki telefon arasında bazı farklar da bulunuyor.

Evo’da 2560 x 1440 piksel çözünürlüğünde 5.5 inç ekran bulunuyor. Akıllı telefonun arkasında 16 megapiksel, önünde ise 8 megapiksel çözünürlüklü kamera yer alıyor. 10 Evo, profesyonele yakın çekim özelliklerini de beraberinde getiriyor. Manuel kontrol seçenekleri ve RAW formatında fotoğraf çekebilme söz konusu özellikler arasında bulunuyor.

Akıllı telefona gücünü Qualcomm Snapdragon 810 işlemci veriyor. Bu işlemciye 3 GB RAM eşlik ediyor. İşlemci tercihi, akıllarda Evo ile ilgili bazı soru işaretlerini belirmesine neden oluyor. 2015’te tanıtılan ve çok ısınması nedeniyle eleştirilen bir işlemciyi taşıması, HTC’nin yeni telefonunun üst segmentte konumlanma iddiasına zarar veriyor.

Evo ile HTC 10 arasındaki farklar sadece işlemciyle sınırlı kalmıyor. Evo, tek parça metal kasasının suya dayanıklı olmasıyla dikkat çekiyor. HTC’nin 2017’de piyasaya çıkması öngörülen Ocean kod adlı telefonunun da suya dayanıklı bir kasaya sahip olması bekleniyor.

Apple’ın yolundan giden şirketlerden biri olan HTC, yeni akıllı telefonunda kulaklık jakına yer vermiyor. Kulaklık bağlantısı USB Type-C girişi üzerinden sağlanıyor. Cihazın kutusundan yüksek çözünürlüklü ses deneyimi sunan kulaklıklar da çıkacak.

HTC 10 Evo Android 7.0 Nougat ile geliyor

HTC 10 Evo kutusundan Android 7.0 Nougat işletim sistemiyle çıkacak. HTC telefonun satışını internet sitesi üzerinden yapacağını belirtirken, cihazın fiyatı konusunda şimdilik bilgi vermedi.

İLGİLİ HABERLER