Teknoloji

HTC 10 ile birlikte Desire serisi bir telefon da duyurulabilir

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

htc 10 desire

HTC’nin 12 Nisanda düzenleyeceği etkinlikte yeni amiral gemisi telefonu HTC 10’u görücüye çıkarmasına artık kesin gözüyle bakılıyor. Tarihin açıklanmasıyla birlikte HTC de cihaza dair çeşitli ipuçlarını paylaşmaya başlarken, internette dolaşan ilgili sızıntıların sayısı da günden güne artıyor. Telefonla ilgili haberlerin en dikkat çekicilerinden birisi de, cihazın Qualcomm Snapdragon 652 işlemcili bir versiyonunun piyasaya sürüleceği. 10’un ana versiyonunun ise Qualcomm Snapdragon 820 işlemciyle birlikte gelmesi bekleniyor.

Bu iddia kulağa biraz çılgınca gelse de, doğruluk payı da bulunuyor. Hem bir ROM geliştiricisi hem de sızıntılarının doğruluk oranı hayli yüksek bir tüyocu olan LlabTooFeR, şirketin 12 Nisanda amiral gemisinin yanında bir telefonu daha piyasaya süreceğini iddia etti. A56 kod adıyla anılan gizemli cihazın Desire serisine dahil edileceği de konuşulanlar arasında yer alıyor. Sızıntıya göre, telefonun tek ve çift SIM girişli farklı versiyonları bulunacak.

Desire serisinde neredeyse giriş seviyesinden neredeyse üst seviyeye kadar geniş bir skalayı kapsayan, çok sayıda akıllı telefon bulunuyor. Serinin HTC 10’a eşlik edecek telefonunun bu geniş yelpazede nerede konumlanacağı henüz bilinmiyor. MWC 2016’da Desire 530, Desire 630 ve Desire 825’i görücüye çıkaran HTC; giriş seviyesi, orta alt seviye ve orta seviyeyi doldurmuştu.

Şirketin yeni akıllı telefonuyla orta sınıf aralığının üst kısmını hedefleyebileceği belirtiliyor. Dolayısıyla daha önce dedikodusu dolaşan Snapdragon 652 işlemcili telefonun bir HTC 10 versiyonu değil de, Desire serisi üyesi olması muhtemel gözüküyor.

İLGİLİ HABERLER