Teknoloji

HTC 10, One M9 ve One A9 için AndroidNougat güncellemesi doğrulandı

htc 10 android nougat
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

htc 10 android nougatAndroid 7.0 Nougat bu hafta başında yayınlandığında, HTC en yeni iki amiral gemisi telefonunu 2016 sonuna kadar en yeni Android sürümüne güncelleyeceğini açıklamıştı. HTC, bugün yaptığı resmi duyuruyla HTC 10, One M9 ve One A9 gibi en yeni cihazlarının ekim ayından itibaren güncelleneceğini ilân etti.

HTC Türkiye’nin Twitter hesabından da yapılan duyuruya göre, Android’in son sürümü olan 7.0 Nougat’ın çok yakında HTC 10, HTC One M9 ve HTC One A9’a geleceği açıklandı. Öncelikle HTC 10 Android Nougat güncellemesi dağıtılacak. Sonra sıra diğer iki cihaza gelecek.

Tayvanlı şirket geçen yıl da Android 6.0 Marshmallow duyurulduğunda, bazı mevcut amiral gemisi telefonlarının 90 gün içerisinde yeni sürümü alacağını taahhüt etmişti. Ancak bu verilen zaman daha sonra atlanmış, güncellemelerin dağıtımı gecikmişti. Eğer benzer bir durum yeniden söz konusu olursa, cihazlar için söz verilen güncellemelerin 2017’ye de kaydığını görmemiz söz konusu olabilir.

HTC, One M8’in Nougat güncellemesini alıp almayacağı konusunda henüz bir bilgi vermedi. Ancak bu telefonun yaklaşık 2,5 yaşında olduğunu dikkate alırsak, büyük ihtimalle güncelleme almayacağını söyleyebiliriz.

Bu arada HTC Desire cihazlarının Android 7.0 Nougat güncellemesini ne zaman alacağı da şu an için belli değil. Ancak muhtemelen geçen yıl ve bu yıl çıkmış olan Desire Android telefonları yeni sürümün tadına bakacaktır.

İLGİLİ HABERLER