Eğlence

HQ Trivia oyuncuları yarıştıkları arkadaşlarını da görebilecek

hq triviaPopüler mobil bilgi yarışması HQ Trivia, oyunculara daha eğlenceli bir deneyim yaşatmak için hazırlanan yeni sosyal özelliklerini duyurdu. Uygulama iş arkadaşlarını, aile üyelerini ve arkadaş gruplarını gerçek yaşamda bir araya getirse de; her oyuncunun HQ içinde çekirdek bir grubunun olmadığı biliniyor. Bunun için “HQ’daki Arkadaşlar” adını taşıyan bir özelliği sunan HQ, oyuncuların aktif olarak oyunu oynayan arkadaşlarını görmelerini ve skorlarını karşılaştırmalarını mümkün kıldı.

HQ tarafından TechCrunch sitesine gönderilen açıklamada, hazırlanan son güncellemeyle oyunculara arkadaşlarıyla olan bağlantılarından yararlanma imkanı verileceği belirtildi. Güncellemenin getireceği diğer yeni özelliklerin ne olduğu henüz bilinmiyor. Ancak HQ’nun odak noktasında grup oyunu deneyiminin olduğunu tahmin etmek pek zor değil. Grup oyununun rekabeti artırma ve böylelikle oyunu oynamaya teşvik etmeye yönelik bir hamle olduğu da rahatlıkla söylenebilir.

HQ’nun arkasında Vine’ın kurucuları Rus Yusupov ve Colin Kroll tarafından kurulan Intermedia Labs isimli şirket bulunuyor. Şirket, oyunun geniş kullanıcı tabanını kârlı reklam ortaklıklarına dönüştürme konusunda da yavaş yavaş ilk adımlarını atıyor. “The Rock” olarak bilinen Dwayne Johnson’un bu hafta içinde 300 bin dolar ödüllü bir yarışmanın sunuculuğunu üstlenecek olması da bu reklam ortaklıklarının ve artan ilginin somut bir göstergesi olarak göze çarpıyor.

Ancak HQ Trivia’nın uzun vadede başarısını sürdürebilmesi için ünlü isimlerin sunuculuğunu yaptığı özel programlardan daha fazlasına ihtiyaç duyduğu bir gerçek. Dolayısıyla bu tarz sosyal özelliklerin sunulması, oyunun uzun soluklu başarısı için büyük önem taşıyor.

İLGİLİ HABERLER