Eğlence

HQ Trivia artık iPad üzerinden de oynanabilecek

hq trivia ipadHQ Trivia, canlı bilgi yarışması deneyimini mobil cihazlara taşımasıyla dikkat çekmişti. İlk olarak iPhone’larda yarışmacılarla buluşan oyun, 2018 ile birlikte Android’e merhaba demişti. HQ Trivia iPad uygulamasıyla daha fazla yarışmacıya ulaşmayı hedefliyor.

HQ, 2018’in ilk günleriyle 1 milyon katılımcı sayısını aşmayı başarmıştı. Popülaritesini ilk günlerdeki kadar hızlı artıramayan HQ, buna rağmen her hafta milyonlarca kişi tarafından oynanıyor.

Yeni yayınlanan iPad uygulaması, HQ Trivia’ya yeni özellikler kazandırmıyor. Sadece tabletin dikey vaziyette kullanımına uygun olan iPad uygulaması, iPhone versiyonunun büyük ekrana göre ölçeklendirilmiş hâli olmaktan öteye gidemiyor. Uygulamayı internet tarayıcısıyla yan yana çalıştırmak mümkün olmuyor. Ancak bunun soruların cevapları için internetten kopya çekmeyi engelleyecek bir tercih olduğu söylenebilir.

Her şeye rağmen, HQ Trivia iPad uygulaması daha fazla yarışmacı anlamına geliyor. Oyunda özellikle hafta sonunda gerçekleştirilen yarışmalarda düzenli olarak 1 milyon yarışmacı barajının aşıldığını belirtmekte fayda var.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER