Eğlence

HQ Trivia Android versiyonu beta olarak çıktı

hq trivia

hq trivia androidGeçen ayın başlarında HQ Trivia’nın en sonunda Android kullanıcıları için çıkacağı açıklanmış, bu uygulama Google Play Store üzerinden ön kayıta açılmıştı. Bu bilgi yarışması oyunu geçen yılın son gününde Google Play Store’un Erken Erişim bölümü içinden yayınlandı.

Oyun geçtiğimiz sonbaharda ilk olarak iOS platformunda yayınlanmıştı. Yeni çıkan Android uygulaması henüz beta aşamasında bulunuyor. Uygulamanın Google Play’deki açıklamalarında da kararsızlıkların görülebileceği belirtiliyor.

Bu arada HQ Trivia’nın geliştiricileri bir yandan da para bulmak için çalışıyor. Recode, geçtiğimiz ay içinde şirketin yatırımcılardan 100 milyon dolarlık değerleme üzerinden para toplamak için çalıştığını yazmıştı. Android uygulamasının çıkışıyla birlikte kullanıcı kitlesi biraz daha büyüyecektir.

Vine’ın kurucularından Rus Yusupov ve Colin Kroll tarafından yaratılan HQ Trivia oyunu, son aylarda özellikle yurt dışında bir hayli popüler hâle geldi. Canlı bilgi yarışması olan bu oyunda oyuncular, her gün Türkiye saatiyle gece 11’den sabaha karşı 5’e kadar düzenlenen yarışma içinde 12 çoktan seçmeli soruyu cevaplayarak nakit para ödülü kazanıyor. Son aylarda para ödülleri binlerce dolara çıkınca bu durum çeşitli hile girişimlerine de yol açtı.

İLGİLİ HABERLER