Eğlence

HQ Trivia 1 milyon oyuncuya ulaştı

hq trivia

hq triviaCanlı bilgi yarışması oyunu HQ Trivia, iOS’te gördüğü büyük ilginin ardından 1 Ocak itibarıyla Android kullanıcılarıyla buluşmuştu. Android açılımıyla birlikte daha geniş bir kitleyi kucaklayan oyun, kısa süre içinde önemli bir kilometre taşına ulaşmayı başardı.

The Verge’de yer alan habere göre, oyunu oynayan kişi sayısı 1 milyona ulaştı. Vine’ın kurucularının imzasını taşıyan oyun, geçtiğimiz yılın son haftasında 500 ila 750 bin kullanıcı tarafından oynandı. Oyunda kullanıcılara günde iki defa 12 sorudan oluşan soru setleri sunuluyor. Oyuncular soru setlerini çözerek nakit para ödülü kazanabiliyor.

İlk etapta sadece iOS’te yayınlanan HQ’nun 1 milyon oyuncuya ulaşmasında Android versiyonunun çıkışının da önemli rol oynadığını görmek zor değil. Oyunda her sette ortalama 2 bin dolar değerinde ödül dağıtılırken, zaman zaman kazanılan ödül miktarı 20 bin dolara kadar çıkabiliyor. Eğer birden çok kazanan varsa ödül miktarı bölünüyor. Bu da yarışma başına kazanılan ortalama ödül miktarını 100 dolar gibi bir seviyeye getiriyor.

HQ Trivia mobil oyun dünyasında yeni bir dönem başlatabilir

Mobil oyun dünyasında ilgi gören formatların başka geliştiriciler tarafından, biraz değiştirilerek, kullanılması sıra dışı bir durum değil. Dolayısıyla yakında HQ Trivia etkisi taşıyan başka oyunlarla karşılaşmak sürpriz olmayacaktır. Özellikle oyunun daha yerel versiyonlarının mobil cihaz sahiplerinin karşısına çıkması muhtemel görünüyor.

İLGİLİ HABERLER