Teknoloji

HP’ye göre PC pazarını Windows XP ile vedalaşılması kurtarabilir

HP’ye göre PC pazarını Windows XP ile vedalaşılması kurtarabilir
Haberleri Kaçırma! Teknoblog'u Google Arama'da tercihli kaynağın yap ve En Çok Okunan Haberler'de bizi daha sık gör.
Tercihli Kaynak Ekle

Windows 8’in düşen PC satışlarını artırma konusunda beklenen etkiyi yapmadığını açıkça dile getiren şirketlerden birisi de HP. Ancak diğer şirketlerin aksine, HP satışları artırmak için alternatif bir plan sunuyor. Microsoft’un Windows XP’den vazgeçmesi gerektiğini savunan HP, böylelikle oluşan boşluk nedeniyle çok sayıda kullanıcının yeni bir bilgisayar almak zorunda kalacağını belirtti.

hpenvy23022012

2014’ün nisan ayı itibarıyla Windows XP’ye Microsoft tarafından sunulan desteğin sonlandırılacağını hatırlatan HP, özellikle kurumsal müşterilerin yeni donanımlara geçiş yapabileceğine dikkat çekti. Computerworld’e konuşan şirketin kurumsal başkan yardımcısı ve kurumsal programlama birimi genel müdürü Enrique Lore, bu durumun kendileri adına büyük bir fırsat olabileceğini dile getirdi. Lore kurumsal kullanıcıların yüzde 40 ila 50’sinin halen Windows XP kullanmaya devam ettiğini öngördüklerinin altını çizdi. Windows 7 döneminde satışlarda yaşanan düşüşün ardından pek çok kişi Windows 8’in PC satışlarına ”sihirli değnek” etkisi yapacağını düşünmüş, ancak ortaya çıkan ilk tablo beklentilerin fazlasıyla gerisinde kalmıştı. Microsoft’un Windows XP’ye verdiği desteği kesmesinin satışlara beklenen dopingi yapıp yapmayacağını görmek için ise önümüzdeki yılın nisan ayını beklemek gerekiyor.

İlgili >> Computerworld

Bu fırsatlar ilginizi çekebilir

Samsung Galaxy S25 Ultra 512 GB - %0 Faizli 3 Taksit Fırsatı
Xiaomi 17T Serisi Lansmana Özel Fırsatlarla Burada!
Lenovo Idea Tab Plus 8gb 256GB 12.1\" 2.5k 600NITS Tablet+Kalem+Kılıf ZAG70130TR
HONOR Pad X9A 8gb 256GB Wi-Fi 11.5 Inç IPS Uzay Gri Tablet -Uzay Grisi
Huawei Yeni (2025) Matepad 12X 12.0\" Papermatte Edition 12GB 256GB Yeşil + Klavye
Xiaomi Smart Band 10 Ceramic Edition Pearl White Akıllı Bileklik

Teknoblog'un satış ortaklıkları vardır. Bunlar, editoryal içeriği etkilemez, ancak Teknoblog, satış ortaklığı bağlantıları üzerinden satın alınan ürünler için komisyon kazanabilir.