Teknoloji

HP’nin Windows tablet stratejisinde yeni halka: HP Slate 2 – Galeri

hp_slate_2_frontleft_landscape_gallery_postHP’nin webOS tablet planları iptal edilmiş olabilir, ancak Windows tabletlerde herhangi bir kesinti söz konusu değil gibi görünüyor. HP’nin kendisinden çok şey beklenen ilk Windows tableti Slate 500‘ün yarattığı hayalkırıklığının ardından şirket şansını bir kez daha deniyor. Yeni duyurulan HP Slate 2 tablet kalem veya parmakla dokunarak kullanılacak şekilde çeşitli iyileştirmeler içeriyor. Üstelik bu yeni model selefine göre yüzde 300 oranında daha iyi performans sunuyor.

Aslına bakarsanız dış tasarım açısından Slate 2’de çok fazla değişiklik yok. 8.9 inç’lik, 1024 x 600 çözünürlüklü ekran ve Windows 7 işletim sistemi varlığını koruyor. İşlemci ise Intel Atom Oak Trail Z670’e güncellenmiş. Ayrıca 64 GB kapasiteli bir SSD sürücü de yer alıyor. Yeni bir kontrol kalemi ve Skype destekli sanal klavye de yenilikler arasında bulunuyor. HP Slate 2’nin kasım ayı içinde 699$’dan başlayan fiyatlarla satışa sunulması bekleniyor. Bu arada cihazla birlikte kullanılabilen bir Bluetooth klavye de satışa sunulacak.

HP, webOS tabanlı tablet projesini askıya almış olsa da, tablet stratejisini Windows işletim sistemi üzerine kurulmuş şekilde devam ettirecek. HP’nin Windows 8’in çıkışına kadar bekleyeceğini düşünüyorduk, bu nedenle Windows 7 yüklü HP Slate 2’nin çıkışını görmek bizim için biraz şaşırtıcı oldu. Ne var ki, HP’nin bu ürünü bireysel tüketicilerden çok kurumsal tüketicilere hitap edecek şekilde çıkardığını göz önünde bulundurursak, bu hamleyi mantıklı karşılamamız mümkün olur.

Galeri: HP Slate 2
[nggallery id=725]

İlgili – The Verge

İLGİLİ HABERLER