Teknoloji

HP’nin gün yüzü görmeyen radikal logosu ortaya çıktı

HP marka kimliğini değiştirmek adına geçmişte ciddi çalışmalar yapmış. 2008 yılında markalaştırma konusunda faaliyet gösteren Moving Brands şirketine yetki veren bilgisayar üreticisi HP’nin imajının yeniden çizilmesini talep etmiş. Moving Brands ise HP’ye göre çok radikal bir fikirle çıkagelmiş ve anlaşılan o ki HP yöneticileri bu şirketin önerdiğini kabul etmemiş. Moving Brands, HP için yaptığı çalışmayı kamuoyunun erişimine açtı. Proje içinde özel fotoğraflar ve videolar yer alıyor.

HP için hazırlanmış logonun daha soyut ve modern bir havada olduğu söylenebilir. H ve P harflerinin kıvrımları atılmış sadece çizgilerle tasvir edilmiş. Birbirine paralel iki uzun ve iki kısa çizginin düzgün şekilde yerleştirilmesi sayesinde ortaya HP’nin geleneksel logosunu andıran ancak ondan çok daha modern bir logo çıkmış. Yenilik güzeldir, ancak zaten hareketli ve mücadeleci zamanlar geçiren HP’nin şu an için bu tarz büyük bir değişikliği yapması zor gibi görünüyor.

2011 yılının HP için hareketli ve zor bir yıl olduğunu kabul etmek gerekir. webOS projesinde işleri istediği gibi gitmeyen ve bu platform ile çalışan cihaz planlarını iptal eden şirket CEO değişikliğine de gitti. Yılı Leo Apotheker ile açan şirket Meg Whitman ile kapatacak. Geçtiğimiz ekim ayında HP’nin dümenine geçen Whitman webOS’in açık kaynak platformu hâlinde yola devam edeceğini açıklamıştı.

İlgili – HP

İLGİLİ HABERLER