Teknoloji

HP’nin dördüncü mâli çeyrek performansı beklentilerin az da olsa üstünde çıktı

HP geride kalan 2011 mâli yılının dördüncü çeyrek sonuçlarını paylaştı. Şirket tahminlerin biraz üstünde bir grafik sergiledi. webOS’in beklentileri karşılamaması nedeniyle bu işletim sistemini taşıyan veya taşıyacak tablet projelerinin askıya alınması ve eski CEO Leo Apotheker’in yerine Meg Whitman’ın atanması gibi önemli gelişmelere sahne olan şirket hisse başına 1.17$ kazanç elde etmeyi başardı, beklenen 1.13$’lık kazancın dört sent üstüne çıktı.

Geride kalan çeyrekte 32.1 milyar dolar gelir elde eden şirket 2010’un aynı dönemine göre yüzde 3 düşüş kaydetti. Operasyon kârı ise geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 10 oranında azalarak 9.7 milyar dolar olarak kaydedildi. Genel Kabul Görmüş Muhasebe Prensiplerinden arındırılmış hisse başına kazanç ise 0.12$ olarak gerçekleşti ve geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 89 oranında bir düşüş görülmüş oldu. 2012 mâli yılı için toplam net gelir ise 127 milyar dolar olarak gerçekleşti, geçen mâli yıla göre yüzde 1 artış kaydedilmiş oldu.

En az 4$’lık hisse başına kazanç hedefi HP’nin 2012 yılına dair bakışının zayıf olduğunu gösteriyor. Piyasa söz konusu değer için 4.56$’lık tahmin ortaya koymuştu. HP’nin açıkladığı bu finans raporundan sonr aşirketin hisse senetleri yüzde 4’ten fazla değer kaybetti.

İlgili – HP

İLGİLİ HABERLER