Teknoloji

HP’nin CEO’su Mark Hurd cinsel taciz iddiası nedeniyle istifa etti

HP’de bu haftasonuna girilirken önemli bir gelişme yaşandı. Şirketin CEO’su Mark Hurd hakkında açılan cinsel taciz soruşturması nedeniyle görevinden istifa etti.

Hurd ve HP yönetim kurulu, eski bir pazarlama temsilcisi tarafından suçlanan Hurd’ün cinsel taciz iddiaları nedeniyle istifa etmesi gerektiğine karar verdiler. HP cinsel taciz politikasının ihlâl edildiği bir durumun söz konusu olmadığını iddia etse de, Hurd’ün pazarlama temsilcisiyle ilişkisi kapsamında doğru olmayan maliyet raporları sunarak şirketin iş yapış standartlarını bozduğu nedeniyle görevinden ayrılmasını istediğini belirtti. Hurd’den boşalan görevi geçici olarak şirketin CFO’su Cathie Lesjak üstlenecek. Gelecek çeyrekte şirketin hedeflerini daha da yükselten Lesjak Hurd’ün istifasının HP’nin performansını olumsuz yönde etkilemeyeceğini vurguladı.

Eski Netscape CEO’su Marc Andreessen tarafından görevlendirilen bir komite yeni CEO’yu bulma görevini üstlenecek. Lesjak CEO’luk görevini istemediğini açıkladı. Jon Rubinstein’ın CEO olup olmayacağına dair bir soruya ise yanıt verilmedi.

İlgili – HP

İLGİLİ HABERLER