Teknoloji

HP’nin Amazon’a rakip bulut tabanlı servisiyle ilgili detaylar ortaya çıkıyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

HP’nin tepe yöneticisi Leo Apotheker daha önce şirketinin hedeflerinin arasında yazılım tabanlı servisler sunmak olduğunu açıklamıştı. Çıkan son haberler HP’nin planının Amazon Web Services adlı bulut tabanlı servislere rakip olma üzerine kurulduğunu işaret ediyor.

HP’nin yeni bulut servis işleri için mühendislikten sorumlu geçici başkan yardımcılığı görevini yürüten Scott McCelellan, LinkedIn profili üzerinden çeşitli ayrıntıları paylaştı, The Register sitesi de bunları gözden kaçırmadı ve okuyucularıyla paylaştı. HP’nin nesne depolama servisinin omurgasını HP Music Store ve HP Movie Store adlı müzik ve film mağazası oluşturuyor.

Şimdi silinmiş olan bilgilere göre, nesne depolama servisi bir niyet etrafında inşa edilmiş bulut mağazasında oluşuyor. Bu sistem, McClellan’ın deyimiyle, bulut bilişime göre yenilikçi ve büyük oranda farklılaşmış bir yaklaşım getiriyor. Bu sistemde kullanıcılar sisteme tanımlamalarını temin edecek, sistem de buna göre kurulum ve yönetimi otomatik olarak düzenleyecek ve sürdürecek. Amazon’un geçtiğimiz günlerde problemle karşı karşıya kalan AWS sisteminin ise sanal sunucularda tutulan depolama bloklarına dayanıyor. Bu blokların kullanıcılara göre dağılımı ise talebe göre düzenleniyor.

Geliştiriciler HP’nin bulutunu kullanarak sitelerini ve servislerini barındırabilecek. Java, Ruby ve bunun gibi kod destekleriyle GUI ve CLI arayüzleri geliştiricilere sunulacak. Ayrıca kimlik yönetimi ve doğrulama gibi çeşitli kullanıcı yönetim sistemleri de HP’nin sunmayı planladığı sistemde yer alacak.

HP’nin bu sisteminin ne zaman hayata geçeceği henüz netlik kazanmış değil. Şirket de bu konu hakkında herhangi bir yorumda bulunmuyor.

İlgili – The Register

İLGİLİ HABERLER