Manşetler

HP 9.7 inç, 1.2 GHz Snapdragon işlemcili webOS 3.0 tableti HP TouchPad’i tanıttı – Galeri & Video

Aylardır webOS tabanlı tablet beklentisi içindeydik ve en sonunda HP TouchPad ile tanıştık. HP webOS TouchPad ailesinin ilk üyesi 9.7 inç’lik, 1024 x 768 çözünürlüklü kapasitif dokunmatik ekrana ve 1.2 GHz’lik çift çekirdekli Qualcomm Snapdragon APQ8060 işlemciye sahip. 242 x 190 x 13.7 mm’lik ebatlara sahip olan bu tablet yaklaşık 740 gr. ağırlığında. Yeni nesil Touchstone kablosuz çevresel cihazları destekleyen bu tablet webOS 3.0 işletim sistemiyle çalışıyor.

HP ToucPad 16 GB veya 32 GB’lık dahili bellek kapasiteleriyle ve Flash Player 10.1 desteğiyle geliyor. Synergy desteğinin yanı sıra webOS tabanlı çeşitli uygulamalar da daha yüksek çözünürlüklü ekranda çalışacak şekilde ayarlanmış durumda. HP TouchPad bağlanacağı webOS tabanlı akıllı telefona gelen çağrı ve SMS’leri görerek bunların cevaplanmasını veya okunmasını sağlıyor.

Galeri: HP TouchPad
[nggallery id=496]

Video: HP TouchPad

E-posta uygulaması çok bölmeli bir arayüze sahip. Bir tarafta mesajı bir tarafta ise gelen kutusunu görüntülemek mümkün. Çoklu seçim ve yerelde içerik arama desteğinin sunulmasını da atlamayalım. Kişi listesi de HP’nin yeni super kaydırma özelliği ile güncellenmiş. Exchange, Google Takvim ve diğer kaynaklardan veri çekilmesine yardımcı olan Synergy özelliğini kullanan takvim uygulaması aynı anda birden fazla takvimi gösterme yeteneğine sahip.

TouchPad ön yüzünde barındırdığı kamera sayesinde görüntülü arama desteği de sunuyor. Yeni fotoğraf ve video albümleri de internete bağlanabilir ve çevrimiçi servislerde fotoğraflara yapılan yorumları bile görüntüleyebilir hâle getirilmiş. HP dizüstü bilgisayarlarında bulunan Beats Audio teknolojisini TouchPad’e de taşımış. Bu sayede tablet daha iyi bir ses kalitesi sunuyor. Öte yandan TouchPad’deki dokümanların, fotoğrafların ve e-postaların çıktılarını HP’nin kablosuz ve ağa bağlı yazıcıları üzerinden alabilmek de mümkün olacak.

Cihaz üzerindeki içerik HP Movie Store üzerinden kontrol edilecek. Bu içerik mağazası üzerinden filmler ve diziler sunulacak. Ayrıca Amazon da bu 9.7 inç’lik tablet için Kindle webOS uygulaması hazırlamakta. Kitapların yanı sıra Time, Sports Illustrated ve Fortune gibi dergileri de HP TouchPad üzerinden okumak mümkün olacak.

Tek bir kontrol tuşu webOS’in o an açık olan uygulamaları “dizilmiş oyun kartları” stilinde görüntülemesini veya uygulama başlatıcısını çalıştırmasını sağlıyordu. 3.0 ile birlikte uygulamaları bir araya yığmak da mümkün olacak. Gelen bildirimleri tek tek değerlendirmek ya da bir yığın içinde gözardı etme imkânının da sunulacağı webOS 3.0’da yer alan sanal klavyede sayılar için atanmış özel bir satır da bulunuyor. HP bu sayede iPad’deki gibi farklı karakter tuş takımları arasında geçiş yapmaya gerek kalmayacağını söylüyor. Klavyenin boyutunun ayarlanabilir olması da güzel, bu sayede klavyeyi küçülterek içerik için daha fazla alan ayırabilir, ya da tam tersini yapabilirsiniz.

HP Veer ve HP Pre3 gibi TouchPad de HP’nin güncellenmiş TouchStone teknolojisini destekliyor. Düzgün görünümlü bir masa standına ek olarak, üç cihaz arasında dokunarak paylaşma desteği sunan bir özellik de bulunuyor. Cihazları birbirine hafifçe vurfuğunuzda verileri kablosuz olarak transfer etme imkânı bulacaksınız. Touchstone’un masa standı TouchPad’i otomatik olarak “Gösteri Modu”na sokuyor, tablet böylelikle evde ya da ofiste olduğunu anlıyor ve ekranında bulunduğu konuma uygun şekilde bilgiler, fotoğraf gösterileri, takvim, dock’a özel uygulamalar veya sadece saati göstermeye başlıyor.

HP’nin oldukça çekici görünen bu tableti webOS’in çoklu görev alanındaki gücü ve eksiksiz ekosistemiyle oldukça iddialı görünüyor. HP TouchPad 2011 yaz aylarında piyasada olacak. Fiyatı ise henüz belirlenmedi.

İlgili – HP (Basın Bülteni)

İLGİLİ HABERLER