Manşetler

HP’den webOS yol haritası: Open webOS 1.0 eylülde geliyor, Enyo 2.0 yayınlandı

HP, geçtiğimiz ay webOS’in açık kaynak platformu hâline geldiğini açıklamış, ancak bundan sonra düzenin nasıl işleyeceği hususunda herhangi bir bilgi vermemişti. Sadece webOS’in HP içindeki ve dışındaki yazılım geliştiricilerinin yardımıyla yaşayacağı belirtilmişti. Neyse ki, şirket fazla zaman geçmeden webOS’in bundan sonraki seyriyle ilgili ayrıntıları paylaştı.

HP, işletim sisteminin eylül ayı itibariyle tamamen açık kaynak formuna dönüşmesini bekliyor. Bu tarihte işletim sistemi Open webOS 1.0 olarak resmi şekilde adlandırılmış olacak. Dün yayınlanan ikinci nesil Enyo ücretsiz yazılım geliştirme aracı sayesinde yazılım geliştiriciler tabletler, telefonlar ve masaüstü tarayıcılar için webOS uygulamaları geliştirebilecek. Orijinal çatıda olduğu gibi WebKit desteği sunuluyor, ancak Enyo 2.0 versiyonunda bu uyumluluk Firefox, Chrome ve Safari gibi modern masaüstü tarayıcılara da taşınıyor.

HP, standart Linux çekirdeğine geçiş yaptığını da ortaya çıkardı. Bu, webOS ile tanışmamış donanım üreticileri için platforma daha sıcak bakma sebebi olabilir, en azından Linux veya Android ile çalışan sistemleri inşa etmeyi bilenler için. Enyo yazılım geliştirme çatısı şu an ücretsiz olarak indirilebilir. Detayları aşağıdaki bağlantılarda bulabilirsiniz.

İlgili – HP
İlgili – Enyo indir

İLGİLİ HABERLER