Teknoloji

HP’den Mac uyumlu iki MediaSmart: ex485 ve ex487

HP MediaSmart’la ilgili uzun zamandır kulağımıza birşeyler gelmemişti, aslında en son gelen haberler de pek olumlu yönde değildi. HP geçmişi bir yana bırakıp geleceğe bakmaya başlıyor ve MediaSmart serisine iki yeni üye ekliyor: Mac ile de uyumlu çalışan ex485 ve ex487.

Her iki cihaz da Microsoft’un Windows Home Server platformunu baz alıyor ve selefleri gibi evinizdeki diğer bilgisayarların otomatik yedeğini alıp bu bilgisayarlardan erişilebilen bir ağ medya sunucusu işlevi görüyor. Ağa bağlı bilgisayarlardaki dosyaları düzenlemeye, kopyalamaya ve tek bir merkezden yönetmeye olanak sağlayan Media Collector isimli program her iki cihazda da bulunuyor. iTunes medya sunucusu işlevi de gören ex485 ve ex487, Leopard yüklü Mac’ler için de Apple’ın Time Machine yazılımını kullanarak yedekleme görevini yerine getiriyor.

2 GHz’lik Celeron işlemciye sahip olan her iki cihazda da 2 GB DDR2 RAM, gigabit Ethernet, dört tane USB 2.0 portu, bir tane eSATA jakı ve dört tane HDD bölmesi bulunuyor. Şubat ayında yurtdışında satışa sunulacak bu medya sunucuları için 5 Ocak’tan itibaren ön sipariş başlatılacak. 750 GB kapasiteli ex485, 599$’a; 1.5 TB kapasiteli ex487, 749$’a satılacak. Ayrıca her iki cihazın kapasitesi 9 TB’ye kadar arttırılabiliyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER