Teknoloji

HP’den dokunmatik ekranlı iki iPAQ

Teknoblog.com – HP’nin dokunmatik ekran atağı konusundaki planlarının boş olmadığı HP’nin web sitesinde yer alan iki yeni iPAQ mobil cihazla belgelendi. Windows Mobile 6.1 işletim sistemi yüklü iPAQ Data Messenger ve iPAQ Voice Messenger adlı mobil cihazlar dokunmatik ekrana sahip.

Yanda resmi görülen Data Messenger’da 2.81 inçlik arkadan aydınlatmalı LED ekran bulunuyor. Ekranın çözünürlüğü 320×240. Bu cihazda kayarak açılan bir QWERTY klavye de bulunuyor. Bluetooth 2.0+EDR, WiFi, HSDPA, dört bant GSM, aGPS gibi kablosuz bağlantı destekleri sunan Data Messenger’da 3.1 megapiksellik kamera ve microSD kart yuvası bulunuyor.

Aşağıda resmi görülen Voice Messenger’da ise 2.4 inçlik arkadan aydınlatmalı LED ekran var. Bu ekranın çözünürlüğü de 320×240. Data Messenger’dan farklı olarak Voice Messenger’da 20 tuşlu bir klavye bulunuyor. Diğer özellikleri büyük kardeşi ile aynı.

Voice Messenger’ın 399 avroya (532 $), Data Messenger’ın ise 499 avroya (665 $) satışa sunulması bekleniyor. Voice Messenger için öngörülen piyasaya çıkış tarihi 5 Kasım, Data Messenger için ise 22 Kasım. Bu fiyatlar ve tarih bilgisi Hollanda için geçerli, bu ülkede dağıtımı Vodafone üstlenecek.

Basın bültenleri için aşağıdaki bağlantılara göz atabilirsiniz.

Okuyun – HP iPAQ Voice Messenger
Okuyun – HP iPAQ Data Messenger

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER