Teknoloji

HP’den bu yıl daha fazla tablet bekliyoruz

Slate 7 ile Android tablet dünyasına adım atan HP önümüzdeki dönemde geniş bir tablet portföyü elde etmek için önemli adımlar atacak. Kişisel bilgisayar arenasındaki pozisyonu korumak isteyen şirketten Windows ve Android işletim sistemiyle çalışan tabletler göreceğiz. HP’nin kıdemli başkan yardımcılarından Alberto Torres HP Mobility iş biriminin şirketin geleceğini tasarlamaya başladığının altını çizdi.

HP_Logo

Torres HP’nin dünyanın bir numaralı PC üreticisi olduğunu ve dünya çapındaki birinci bilgisayar satıcısı olmayı da istediklerini kaydetti. Bunu gerçekleştirmek için de tablet arenasında olmaları gerektiğini vurguladı. HP Slate 7 için gerçek anlamda bir “amiral gemisi” tanımı yapmak doğru olmaz. HP bu cihaz için yaklaşık 170 dolarlık bir fiyat belirledi ve Torres’in söylediğine göre Slate 7 gerçek anlamda eğlence isteyenlere çözüm olacak bir cihaz niteliği taşıyor. Ancak yılın ilerleyen zamanlarında, tablet tarafında pazarda HP’nin geniş yelpazede ürün seçeneğinin bulunduğunu göreceğiz. Şirket pazarın daha fazla segmentini kapsamak için daha fazla ürüne ihtiyaç duyduğunu biliyor ve bunu gerçekleştirmek için de agresif bir politika izleyecek.

HP’nin piyasaya süreceği tablet cihazlarının Slate 7’nin 169 dolarlık fiyatıyla iş dünyasına odaklanan ElitePad 900’ün 699 dolarlık fiyatı arasında gidip gelmesi bekleniyor. Bu arada The Verge editörü Torres’e Apple’ın tek bir cihazla pazarı ele geçirebildiği ortamda HP’nin neden bir seri yaratmaya çalışacağıyla ilgili bir soru da sordu. Torres de bunu ABD’de başarılı olan bir ürünün aynı başarıyı Hindistan veya Çin’de göstermeyebileceği, kendilerinin küresel bir şirket olduğu şeklinde cevapladı.

İlgili >>The Verge

İLGİLİ HABERLER