Teknoloji

HP’den Blu-ray oynatıcılı 12.1 inç’lik Pavilion dv2

AMD’nin yeni Neo platformu ilk meyvelerini Pavilion dv2 serisi eğlence dizüstü bilgisayarları ile vermeye başladı. 12.1 inç’lik 1280×800 çözünürlüklü ekrana sahip olan bu dizüstü bilgisayarlar yaklaşık 1.7 kg ağırlığa sahip.

Pavilion dv2 serisi ürünlerinde 1.6 GHz hızında Neo MV-40 işlemciye yer verilmiş. 500 GB’a kadar depolama alanı, 4GB’a kadar da hafıza genişletme olanağı sunuluyor. 802.11n protokolünün opsiyonel olduğu WiFi ve WWAN desteği de bulunuyor. Windows Vista Home Premium 64-bit ile gelen dv2’de ATI Mobility Radeon HD3410 grafik kartı ve harici Blu-ray sürücü de sunulanlar arasında. HDMI çıkışı, Bluetooth, entegre web kamerası gibi artık her dizüstü bilgisayarda görmeye alıştığımız özellikler bunda da var. 3.5-4 saat kadar pille çalışma süresi de cabası… dv2’nin Mart ayında 899$’a satışa sunulması planlanıyor.

Galeri – HP Pavilion dv2 [Engadget]

Güncelleme: 19.01.2009 İSTANBUL

SIRKETHABERLERI.COM – HP yeni ince ve hafif, ultra taşınabilir dizüstü bilgisayarı HP Pavilion dv2?yi duyurdu. Tarz sahibi HP Pavilion dv2 harika bir multimedya deneyimi sunmak üzere tasarlandı.

?Modayı dikkate alan yeni dizüstü bilgisayarımız olağanüstü multimedya ve yüksek performanslı bilgi işlem deneyimi için yeni bir standart oluşturuyor,? diyen HP Türkiye Kişisel Sistemler Grubu Müdürü Artun Ayvat ?HP müşterileri muhteşem bir görünüm ve olağanüstü performansın birleşmesini bekliyorlar ve bu yeni ürünümüzün hoşlarına gideceğine inanıyoruz,? diye belirtiyor.

Yalnızca 2,5 cm kalınlığında ve 1,70 kg ağırlığında (1) olan gösterişli HP Pavilion dv2 Eğlence Dizüstü Bilgisayarı şık bir mobilite ve zengin eğlence olanakları sunuyor. Güçlü ayrık grafikler ve tam kapsamlı bağlantı seçenekleri müşterilerin hareket halinde çalışmalarına ve oyun oynamalarına olanak tanıyor. 500 GB?ye (2) varan yüksek kapasiteli sabit sürücü seçenekleri ise fotoğraflar, müzik ve diğer dijital içerikler için bol bol yer sağlıyor.

Yeni dizüstü bilgisayar özel olarak tasarlanmış yeni AMD Athlon? Neo işlemci tabanlı bir platformdan yararlanıyor. HP Pavilion dv2?nin güçlü magnezyum kaplaması, 12,1 inç LED BrightView ekranı ve neredeyse tam boyutlu bir klavyesi bulunuyor. dv2 Espresso ve Moonlight olmak üzere HP Imprint tasarımlarıyla uyumlu iki farklı renk seçeneğiyle sunuluyor.

Kullanıcıların sevdikleriyle iletişim içinde olmalarını sağlamak amacıyla dv2?de kablosuz bağlantı için isteğe bağlı WWAN desteği ve yerleşik bir HP web kamerası ve mikrofon da bulunuyor. Ayrıca kullanıcılar Blu-Ray kapasitesine sahip isteğe bağlı hafif bir harici optik disk sürücüsünden de yararlanabiliyorlar.

dv2?de hafif bir sağlamlığı sağlayan magnezyum kaplama ve HP ProtectSmart Sabit Sürücü Koruma programı sayesinde veri kayıplarına karşı koruma sağlanıyor. Ayrıca dv2?de standart olan HP MediaSmart yazılımı da kullanıcıların keyifle fotoğraflarına bakmalarını, müzik dinlemelerini ve internet televizyonu (3) ya da yüksek tanımlı (HD) filmler izlemelerini sağlıyor.

Tam bir çevre dostu olan dv2 ENERGY STAR® niteliğine ve EPEAT? Silver sertifikasına sahip.

dv2 ile de birlikte kullanılabilen yeni HP Evrensel Dizüstü Bilgisayar Sehpası sayesinde konforlu ve derli toplu bir çalışma ortamı elde edilebiliyor. 17 inç ve daha küçük ekrana sahip herhangi bir dizüstü bilgisayarın sehpaya yerleştirilmesiyle ekran en rahat edilecek yükseklikte kullanılabilir hale geliyor, böylece daha ergonomik bir çalışma ortamı sağlanıyor. Sehpanın kullanılması USB çevre birimlerine daha kolay erişime de olanak tanıyor, üstelik daha geniş bir ekranda çalışabilmek için dışarıdan büyük bir ekran da eklenebiliyor.

Dünyaya ilk olarak 2009 CES Fuarında sergilenen HP Pavilion dv2, bu fuar kapsamında Laptop Magazine tarafından ?CES 2009?un En İyi Dizüstü Bilgisayarı? olarak seçildi. HP Pavilion dv2 Türkiye?de Mart başından itibaren satışa sunulacak.

(1) Gerçek ağırlık değişebilir.
(2) Sabit sürücüler için, 1 GB =1 milyar bayt. Gerçekte biçimlendirilen kapasite daha azdır.
(3) İnternet erişimi gerekir ve ayrı olarak satılır.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER