Teknoloji

HP ZBook Studio gözüne MacBook Pro’yu kestirdi

hp-zbook-studio-121115-9

HP Apple MacBook Pro dizüstü bilgisayara en yeni mobil iş istasyonu HP ZBook Studio ile rakip oluyor. Dünyadaki ilk dört çekirdekli işlemci taşıyan iş istasyonu ultrabook olarak lanse edilen HP ZBook Studio, 15.6 inç ekran taşıyan ve 18 mm. kalınlıklı profile ve yaklaşık 2 kg. ağırlığa sahip bir gövdeyle geliyor. Kullanıcılar HP ZBook Studio’yu Intel Core i7 veya Xeon işlemcilerle seçebiliyor, bunun yanı sıra Thunderbolt 3 ve UHD çözünürlüklü ekran da seçenekler arasında bulunuyor.

Depolama seçeneklerine bakıldığında ikili 1 TB HP Z Turbo Drive G2 kurulumu sayesinde toplam 2 TB alana ulaşmak mümkün olurken 32 GB’ye kadar ECC bellek seçeneği de mevcut durumda.

hp-zbook-studio-121115-4

Grafik tarafına baktığımızda NVIDIA’nın Quadro M1000M, 2 GB GDDR5 bellekli grafik işlemcisini veya Intel HD Graphics 530’u görüyoruz. Bunlar HP DreamColor UHD ekranı veya Full HD dokunmatik ekranı, kullanıcı seçimine göre, çalıştırıyor.

Portlar arasında iki adet Thunderbolt 3, gigabit ethernet, üç adet USB 3.0, HDMI 1.4 ve SDXC kart okuyucusu bulunuyor. Ayrıca Bang & Olufsen HD ses, çift mikrofon, Wi-Fi a/b/g/n/ac ve Bluetooth 4.0 gibi teknik özellikleri de görüyoruz

hp-zbook-studio-121115-3

HP, ZBook Studio ile aynı segment içinde hedeflediği ürünün adını açıklamaktan da geri durmuyor, Apple’ın dikkatini bireysel tüketici pazarına kaydırdığını ve profesyonel kullanıcıları pas geçmeye başladığını söylüyor. Anlayacağınız üzere, HP Z Book Studio öncelikle kurumsal çalışanları hedefliyor.

HP’nin başkan yardımcısı ve iş istasyonlarından sorumlu ürün yönetim şefi Jeff Wood, Apple’ın profesyonel pazarı göz ardı etmeyi sürdürdüğüne dikkat çekti ve bunun medya ve eğlence, video üretimi, 3D animasyon taraflarında kendi işleri için büyük bir büyüme fırsatı doğurduğunu kaydetti. Ayrıca yayıncılık tarafında daha güvenilir çözüm arayanlar için de kendileri için büyük bir fırsatın olduğunu belirtti.

hp-zbook-studio-121115-6

Sözü edilen güvenilirlik sadece işlemci ve grafik gücüyle ilişkili değil, fiziksel yapı da önemli. HP, ZBook Studio’nun MIL-STD 810G sağlamlık testini geçebilecek yeterlilikte olduğunun da altını çiziyor.

Bu arada HP ZBook Studio için Thunderbolt 3 destekli yerleştirme istasyonu HP ZBook Dock’u da çıkarıyor. Bunun üstünde dört adet USB 3.0, ethernet, VGA, kombo ses portu, iki DisplayPort çıkışı ve Thunderbolt 3 portları bulunuyor. Bu yerleştirme istasyonu ZBook Studio’ya tek bir kabloyla bağlanabiliyor.

hp-zbook-dock-121115

HP ZBook Studio aralık ayında yurt dışında, 1699 dolardan başlayan fiyatlarla satışa sunulacak. HP ZBook Dock da aynı zamanlarda 229 dolarlık yurt dışı fiyatıyla piyasada olacak.

İLGİLİ HABERLER