Teknoloji

HP ZBook Studio G8 gücünü renkli klavyesiyle birleştiriyor

HP ZBook serisi iş istasyonlarıyla öncelikli olarak kurumsal ve yaratıcı kullanıcılara ulaşmayı hedefliyor. Yeni tanıtılan üç Zbook G8 dizüstü bilgisayarlardan ikisi, Fury G8 ve Power G8, bu çizgiyi sürdürüyor. 15.6 inç ekranlı HP ZBook Studio G8 ise RGB arka aydınlatmalı klavyesiyle ailesindeki diğer üyelerden ayrılıyor.

Bu renkli klavye tercihinin temelinde ise HP’nin Studio G8’i bir tür oyun bilgisayarı olarak konumlandırma isteği bulunuyor. Dizüstü bilgisayar için yapılandırma seçenekleri üst sınıf bileşenleri de kapsıyor. Intel’in yeni duyurulan 11. nesil Gen-H serisi Core i7 ve i9 işlemcileri dizüstü bilgisayarda kullanılabiliyor. Bütün bu güç 1,8 kilogramdan daha hafif bir kasa içinde sunuluyor.

Studio G8, grafik tarafındaki özellikleriyle de ön plana çıkıyor. Nvidia RTX 3080 GPU seçeneği de bulunan dizüstü bilgisayarda oyundan ziyade çalışmaya odaklananlar için de Nvidia RTX A5000 GPU seçenekler arasında yer alıyor.

hp zbook studio g8ZBook Studio G8’in standart versiyonunda 1080p IPS panel bulunuyor. Ancak dileyenler 4K IPS ekranı da tercih edebilecek. 120 Hz yenileme hızına sahip bu ekran, DCI-P3 renk gamının yüzde 100’ünü kapsıyor. 4K OLED dokunmatik ekran da seçenekler arasında yer alıyor. HDMI 2.1 girişi üzerinden 4K 120 fps harici monitörlere de bilgisayarı bağlamak mümkün olacak.

HP ZBook Studio G8 için henüz fiyat açıklanmış değil. Dizüstü bilgisayar temmuz ayında piyasaya çıkacak. Diğer ZBook G8 modelleri de yaz aylarında raflarda olacak.

İLGİLİ HABERLER