Teknoloji

HP Z24m Apple Ana Sahne benzeri özellikli bir web kamerasıyla geliyor

hp z24m

HP’nin yakında çıkacak olan 23,8 inç Z24m monitörü, yaratıcılık odaklı işlerde çalışan profesyonelleri hedefliyor. Üstelik Apple’ın Studio Display’deki ve bazı iPad’lerde sunduğu Ana Sahne özelliği gibi, görüntülü aramalar sırasında sizi ekran içinde tutmak için hareketinizi izleyen bir web kamerası ile birlikte geliyor.

HP Z24m’nin 5MP çözünürlüklü ve eğilebilir web kamerası, Ars Technica‘nın da belirttiği gibi, diğer insanlar çekimin arka planında olsa bile odak noktasını size vermesi gereken monitörün üst kısmında bulunuyor.

HP, web kamerasının sizi daha hızlı takip etmesi için ayarlarını değiştirebileceğinizi söylüyor. Web kamerasını monitörden ayırmak mümkün olmuyor, ancak aşağı doğru iterek görünür olmasını engelleyebilirsiniz. Ayrıca Z24m, harici kulaklık ve mikrofon kullanma ihtiyacını ortadan kaldırabilecek şekilde, çift gürültü önleyici mikrofona ve çift hoparlöre sahiptir. Ekranın kendisine gelince, bu HP monitörü 2560 x 1440 çözünürlüğe, oldukça hızlı 90Hz yenileme hızına, 5ms tepki süresine ve HDR desteğine sahip bir IPS panele sahip.

Bu monitör, HP’nin Otomatik Kilitleme ve Uyandırma işlevini de destekliyor. Bu özellik, ekranın önünde olduğunuzu algılamak için web kamerası değil, yerleşik bir yakınlık sensörü kullanıyor. Özelliği etkinleştirirseniz, uzaklaştığınızda monitör otomatik olarak kendini kilitleyecek ve geri döndüğünüzde tekrar açılacaktır.

HP’nin web kamerası izleme özelliğinin, sizi ve çerçevedeki diğer kişileri ekranın ortasında tutmanıza yardımcı olmak için makine öğrenimi teknolojisini kullanan Apple’ın Ana Sahne özelliğine göre nasıl bir performans sunduğunu henüz bilmiyoruz. Apple’ın 27 inç Studio Display’i, diğer özelliklerin yanı sıra 12 MP web kamerasının Ana Sahne işlevselliğini güçlendirmeye yardımcı olmak için iPhone 11’in A13 Bionic çipiyle birlikte geliyor. Web kamerasının görüntü kalitesiyle ilgili bazı sorunlar olmuştu, ancak Apple bu sorunu gidermek için bir yazılım güncellemesi yayınladı. Buna rağmen sorunların tam olarak bitmediğini söyleyenlerin paylaşımlarına rastlıyoruz.

Z24m, temmuz ayında yurt dışında piyasaya sürülecek ve henüz herhangi bir fiyat bilgisi mevcut değil. Ayrıca HP, çok benzer özelliklere sahip ancak video konferans özelliği olmayan bir monitör olan Z24q’yi bu ay 347 dolar karşılığında yurt dışında piyasaya sürüyor. Bu, Z24m’nin fiyatı için bir gösterge sayılırsa, muhtemelen daha uygun fiyatlı bir alternatif olarak mevcut olan Studio Display’in 1599 dolarlık yurt dışı fiyat etiketinin çok altında kalacaktır.

İLGİLİ HABERLER