Teknoloji

HP Z VR Backpack ile çalışan eğitimine sanal gerçekliği getiriyor

HP Z VR BackpackSırt çantası formatındaki sanal gerçeklik bilgisayarları, bugüne kadar genellikle oyunculara yönelik olarak hazırlanmıştı. Ancak sanal gerçekliğin sunduğu fırsatlar sadece oyunlarla sınırlı kalmıyor. Sanal gerçeklik teknolojisi teknik çalışanlardan askerlere kadar pek çok alanda kullanıma uygun. HP Z VR Backpack ile bu uygunluk doğrultusunda bir çözüm sunuyor.

Omen’in sırt çantası formatının başka bir versiyonu olan Z VR, profesyonel kullanıcıları hedefliyor. Omen kadar gösterişli olmayan yeni zorlu iş koşullarına uygunluğuyla dikkat çekiyor.

Düşmelere, toza ve suya dayanıklılık konusunda askeri seviyede olan Z VR Backpack, profesyonel çalışanların ihtiyaçlarını karşılayabilcek bileşenler barındırıyor. vPro özellikli dört çekirdekli Intel Core i7, Quadro P5200 grafik kartı ve 16 GB video bellek, bilgisayarın özellikleri arasında bulunuyor.

HP Z VR Backpack eylülde satışa sunulacak

Giyilebilir bilgisayar, HTC Vive’ın Business Edition olarak anılan versiyonuyla sıkı bir entegrasyon içinde. Ancak Oculus Rift sahipleri de bilgisayarı kullanabilecek. Önümüzdeki eylül ayında satışa sunulacak Z VR Backpack, 3 bin 299 dolardan başlayan fiyatlarla raflardaki yerini alacak. Bu rakamın bir tasarım stüdyosu veya bir eğitim ortamı hazırlamanın maliyetinin yanında uygun kaldığı söylenebilir.

İLGİLİ HABERLER