Teknoloji

HP yönetim kurulu mevcut CEO Leo Apotheker’i görevden almayı tartışıyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

HP’nin yönetim kurulu sadece 11 aydır görevde olan şirketin CEO’su Leo Apotheker’i görevden alma fikrini ciddi ciddi düşünüyor. Geçtiğimiz yılın kasım ayında, önceki CEO Mark Hurd olaylı bir şekilde ayrıldıktan sonra HP’nin tepe yöneticiliği görevine gelen Apotheker‘in yerine geçici olarak düşünülen isim ise eski eBay CEO’su Meg Whitman.

Apotheker geçen 11 ayda şirketin hissedarlarını şaşırtacak bazı değişikliklere imza attı, ancak bunlar iyi yönde olmadı. HP’nin hisse senetleri O’nun liderliğinde yüzde 47 oranında değer kaybetti. Ayrıca satış tahminlerinde üç kez kesinti yapılması, 10.3 milyar dolar karşılığında Autonomy Corp.’un satın alınması, şirketin PC işinin ayrıştırılması ihtimâli ve webOS mobil platformu için yapılan cihaz planlarının ilk cihazlar tanıtıldıktan sadece birkaç ay sonra iptal edilmesi gibi önemli olaylar da sadece 11 aya sığdı.

Aslında yapılan tüm bu değişiklikler HP’nin daha yüksek kâr marjına sahip olan ürünlere geçiş yapıp bulut bilişim teknolojilerine odaklanmasına yönelikti. Ancak buna rağmen yatırımcılar şirketin Autonomy için çok fazla para vererek risk aldığını, ayrıca PC işinin ayrılma kararının duyurulmasının çok erken olduğunu hissetti. webOS planlarının çok erken iptal edilmiş olması, yönetimin son aylardaki genel iletişim politikası ve meseleleri ele alış biçimi Apotheker’in güvenilirliğinin sorgulanmasına katkıda bulundu.

Bloomberg ve AllThingsD tarafından dile getirilen bu iddiaların ardından HP’nin hisseleri hemen hemen yüzde 8 oranında artış gösterdi. Gerçekten bu da Apotheker’e olan bakışın bir göstergesi sayılabilir.

İlgili – Bloomberg
İlgili – AllThingsD

İLGİLİ HABERLER