Teknoloji

HP yönetim kurulu Leo Apotheker’i göreve getirdiğinde karışıklık içindeydi

HP’nin mevcut ve eski direktörleriyle konuşan NY Times’ın elde ettiği bilgilere göre HP’nin mevcut ve yakında görevinden ayrılma olasılığı bulunan CEO’su Leo Apotheker geçtiğimiz yıl göreve başladığında hiçbir yönetim kurulu üyesi O’nunla tanışma zahmetinde bulunmadı. Bu, HP yönetim kurulunun bir karmaşa içinde olduğu şeklinde yorumlanabilir, eski bir HP direktörü olan Tom Perkins de yönetim kurulunun iş tarihindeki en kötü kurul olması gerektiğini dile getirdi.

Her ne kadar HP’nin yönetim kurulu birey basında yüksek başarıya sahip kişilerden oluşsa da, bu kişilerin bir aradayken iyi işlemeyen bir yapı oluşturduğu röportaj verenler tarafından dile getiriliyor. Söylentilere göre, geçtiğimiz yıl CEO arayan yönetim kurulu arama komitesi CEO adaylarını Apotheker’e indirgediğinde, kurul içinde yer alan dört üyenin dışında kalan diğer direktörler HP’nin yeni CEO’suyla görüşme zahmeti bile duymamış. Bir kurul üyesi bunun fazlasıyla sıradışı olduğunu kabul etse de, o zaman yaşanan iç çatışmalardan dolayı çok yorulduklarını belirtti.

Apotheker’in akıbetinin ne olacağı merak konusu. Geçen yıl çeşitli suçlamalarla karşılaşan ve bu nedenle istifaya zorlanan Mark Hurd’ün yerine gelen Apotheker’in de görevinden alınacağı ve yerine eski eBay CEO’su Meg Whitman’ın atanacağı konuşuluyor.

İlgili – Business

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER