Teknoloji

HP yeni Chromebook’larını önümüzdeki ay satışa sunacak

hp-chromebook-11-14-050914

Genişlemesini sürdüren Chromebook pazarında Acer ve Toshiba gibi rakiplerinin gerisinde kalmak istemeyen HP, iki yeni Chromebook modelini duyurdu. Şirket mevcut Chromebook modellerinde olduğu gibi, yeni modellerinde de 11 ve 14 inç ekranlardan vazgeçmiyor. 11 inç’lik modelin selefine göre, büyük aşama kaydettiği ise ilk bakışta göze çarpıyor. Mevcut modeldeki ARM tabanlı Exynos işlemci, yeni modelde yerini Intel Bay Trail Celeron işlemciye bırakıyor. Bu işlemci HP’nin yeni Chromebook’una Core i3 işlemcili rakiplerinin hızını sağlamasa da, eski modele göre hız konusunda bir aşama anlamına geliyor.

HP’nin 11 inç’lik yeni Chromebook’unun selefine göre bir diğer artısı da 2 GB yerine 4 GB RAM’e sahip olması. 1366 x 768 piksel çözünürlüklü bir ekran barındıran 11 inç’lik Chromebook’ta 16 GB’lık dahili depolama alanı bulunuyor. Cihazı satın alanlara 100 GB’lık Google Drive alanı da ücretsiz olarak tahsis ediliyor. HP cihazın pil ömrünün de 8 saati aştığına dikkat çekiyor. Gümüş ve turkuaz olmak üzere iki farklı renk seçeneğiyle gelen cihaz, tasarım bakımından selefinin gölgesinde kalıyor. Ancak HP’nin temel ilerleme alanı olarak cihazın içine odaklandığı görülüyor. HP’nin 11 inç’lik yeni Chromebook’u 5 Ekimde satışa sunulacak. Ürünün ABD satış fiyatı HP tarafından 279.99 dolar olarak açıklansa da, ürün tanıtım sayfasında fiyat 199.99 dolar olarak görülüyor.

HP’nin 14 inç’lik yeni Chromebook’u da geçtiğimiz yılın sonlarında satışa sunulan versiyona göre farklılıklar taşıyor. Geçtiğimiz yılki modelde bulunan ve daha güçlü olan Intel işlemciden vazgeçen şirket, tercihini Nvidia’nın K1 işlemcisinden yana kullanmış. RAM ve dahili hafıza konusunda da potansiyel kullanıcılara farklı seçenekler sunuluyor. RAM konusunda 2 veya 4 GB arasında seçim yapabilen müşteriler, dahili hafıza konusunda ise 16 ve 32 GB seçeneklerinden birini tercih edebiliyor. 14 inç’lik yeni HP Chromebook’un ekranı 1366 x 768 piksel çözünürlüğe sahip. Bu da eski modele kıyasla bir ilerleme anlamı taşıyor.

Selefine kıyasla daha ince ve daha hafif olan cihaz; gümüş, turkuaz, yeşil ve turuncu renk seçenekleriyle satışa sunulacak. Sekiz saati aşkın bir pil ömrü bulunan 14 inç’lik Chromebook 22 Ekimde 299.99 dolar fiyat etiketiyle piyasaya sürülecek.

İLGİLİ HABERLER