Manşetler

HP Windows Phone 7 cihazı üretmeyecek, webOS’e odaklanacak

Microsoft’un resmi Windows Phone 7 partnerleri arasında HP’nin adını görememiştik. Birkaç gün sonra bunun nedenini öğrendik. HP’nin Kişisel Sistemler Grubu’ndan sorumlu başkan yardımcısı Todd Bradley, CNBC’ye verdiği bir röportajda şirketin Microsoft’un en son mobil platformunu kullanan cihazlar geliştirmek yerine webOS’e odaklanmayı seçtiğini doğruladı.

Bradley niyetlerinin ellerindeki özkaynaklara odaklanıp webOS’i olabildiğince en iyi işletim sistemi yapmak olduğunu söyledi. Microsoft’un en büyük müşterilerinden olduklarını ve birlikte yenilikçi çözümler geliştirmeye devam edeceklerini, öte yandan akıllı telefon alanında ne Android ne de Microsoft işletim sistemli bir telefon çıkarmayacaklarını belirtti. Buna rağmen Windows 7 tabanlı HP Slate kurumsal müşterilere yönelik bir ürün olarak piyasaya çıkmayı bekliyor.

webOS HP için taze bir kaynak gibi görünüyor, ayrıca Palm’ın satın alınmasının esas nedeninin bu işletim sistemi olduğu belirtiliyor. Zaten satın alma haberlerinin ortaya çıktığı günlerden itibaren HP, webOS ile ilgili planlarını belli etmeye başlamıştı. Şirketin PalmPad adında olacağı ve webOS ile çalışacağı tahmin edilen bir tablet cihazı bu sene içinde bekleniyor.

Bradley’nin açıklamalarını aşağıdaki videoda bulabilirsiniz.

İlgili – CNBC

İLGİLİ HABERLER