Teknoloji

HP Windows 10 Mobile yolculuğunda orta segmenti de keşfedecek

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

hp windows 10 mobileWindows 10 Mobile’ın pazar payı yüzde 1’in altına inmiş olsa da, Microsoft platformu desteklemeye devam ediyor. Yazılım devinin bu tutumu, Windows 10 Mobile işletim sistemli cihaz üreten şirketleri de cesaretlendiriyor.

HP de Microsoft’un Windows 10 Mobile’daki iş ortakları arasında yer alıyor. Şirketin önümüzdeki aylarda yeni bir Windows 10 Mobile telefonu piyasaya süreceği bir süredir konuşuluyor. İki taraf arasındaki Windows 10 Mobile işbirliği HP Elite X3 ile başlamıştı.

Gelen son haberlere göre, HP’nin yeni Windows 10 Mobile telefonu üst segment yerine orta sınıfta konumlanacak. Telefonda Snapdragon 600 serisi bir işlemcinin bulunacağı iddia ediliyor. Bu da cihazın HP Elite X3’ün altında bir seviyede konumlanmasını kesinleştiriyor.

Ancak orta segment işlemci tercihine rağmen, HP Windows 10 Mobile işletim sistemli yeni telefonunda da Continuum desteği sunacak. Buna ek olarak, yeni cihaz da hali hazırda Elite X3 ile satılan Desk Dock’u destekleyecek.

HP’nin yeni Windows 10 Mobile telefonu için belirleyeceği fiyat, telefonun akıbetinde de etkili olacak. Fiyatın beklentilerin üstünde olması durumunda sadık Windows ve HP kullanıcılarının bile başka seçeneklere yönelebileceği belirtiliyor.

HP Windows 10 Mobile telefonunun duyurulacağı zaman konusunda ipucu vermiyor

HP’nin yeni Windows 10 Mobile telefonunu önümüzdeki yıl duyurması beklense de, henüz bu konuda kesin bir tarih verilmiş değil. Windows 10 Mobile’ın daha kurumsal yapıda bir platform olması, HP’nin orta segment cihaz tercihini biraz daha anlaşılır kılıyor.

İLGİLİ HABERLER