Teknoloji

HP: Windows 10 işletim sistemli cihazları 29 Temmuzda sahiplerine ulaştıracağız

hp-windows-10-160715

Microsoft’un yeni işletim sistemi Windows 10, 29 Temmuzda yayınlanacak. Şirket, Windows 10’un iş ortakları ve müşterilere ulaştırılması için oluşturduğu kademeli dağıtım planınının detaylarını daha önce açıklamış, ancak son kullanıcıların önemli bir kısmının yeni işletim sistemine 29 Temmuzdan daha geç bir tarihte ulaşabileceğini belirtmişti. Microsoft’un oluşturduğu senaryo Windows 7 ve 8.1’in yasal sürümlerini kullananlar için geçerli olsa da, yeni cihaz sahipleri için işler daha farklı bir yolda seyredecek gibi gözüküyor. HP, yaptığı açıklamayla Windows 10 işletim sistemli ürünlerini 29 Temmuzdan itibaren piyasaya süreceğini belirtti. Yani Windows 10 işletim sistemli yeni bir HP dizüstü bilgisayar sahibi olmak için fazla beklemek gerekmeyecek.

Microsoft’un PC, tablet ve dizüstü bilgisayar üretim ortaklarının büyük kısmı, Windows 10 işletim sistemli ürünlerini 29 Temmuzdan itibaren satışa sunacaklarının sözünü vermişti. Microsoft’un bazı yeni cihazların Windows 7 ve 8.1 işletim sistemli cihazlardan bile önce Windows 10’a sahip olacağını açıklaması, üretim ortaklarını bu tarz sözler vermeye itmişti. Ancak yazılım devinin dağıtım takvimini açıklamasıyla birlikte bu konuda bazı şüpheler belirmişti.

HP’nin tüketici PC’leri ürün yönetiminden sorumlu başkan yardımcısı Mike Nash, Windows 10 işletim sistemli cihazlar için ön sipariş verenlerin 29 Temmuzda cihazlarına kavuşacaklarının sözünü verdi. 28 Temmuzda ürün sevkiyatına başlayacaklarını söyleyen Nash, ücretsiz ertesi gün teslimat fırsatı sayesinde yeni HP dizüstü bilgisayarların 29 Temmuzda sahiplerine ulaşacağını belirtti. Yeni HP cihazları mağazalardan satın almak isteyenlerin ise 2 Ağustosa kadar beklemesi gerekecek. HP’nin açıkladığı dağıtım takviminin ABD için geçerli olduğunu hatırlatmakta fayda var.

Açıklanan takvim, HP’nin ön sipariş veren müşterilerinin Windows 10 deneyimini pek çok mevcut kullanıcıdan veya Microsoft Insider programı üyesinden daha önce yaşamaya başlayacağı anlamına geliyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER