Teknoloji

HP webOS’in kaderini bu hafta belirleyecek

HP geçtiğimiz ağustos ayında webOS tabanlı cihaz projelerini durduracağını açıklamıştı. Bu durum platformun geleceğine dair belirsizliğin oluşmasına neden olmuştu. Gelen son dedikodular webOS’in kaderinin bu hafta içinde belli olacağını gösteriyor. Konuyla yakından ilgili kaynakların verdiği bilgiye göre HP bugün bir toplantı düzenleyip işlere son şeklini verecek.

HP, Palm’ı geçen yıl 1.2 milyar dolar karşılığında satın almış, böylece webOS işletim sisteminin de sahibi olmuştu. Ancak HP, webOS’i Apple’ın iOS’i, Google’ın Android’i, RIM’in BlackBerry OS’i ve Microsoft’un Windows Phone 7’siyle rekabet edecek seviyeye getirmekte yeterli yatırımı yapma niyetinde değil gibi görünüyor. Bu durumda platformun satılması, ayrıştırılarak ayrı çatı altında faaliyet göstermesi veya lisansının başka üreticilere dağıtılması gibi seçenekler ortada duruyor.

HP’nin düzenleyeceği toplantıda hangi yolu izleyeceğine karar vermesi bekleniyor. Şimdiye kadarki izlenim HP’nin bu platformu satmaya istekli olduğu yönünde. Amazon’un bu işletim sistemiyle ilgilendiği dedikodusu yapılıyor. Ancak bu konuda her iki taraftan da bir yorum gelmedi. Hatırlayacak olursanız, Amazon geçtiğimiz haftalarda özelleştirilmiş bir Android sürümü barındıran yeni tableti Kindle Fire‘ı tanıtmıştı.

İlgili – AppleInsider

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER