Manşetler

HP webOS’i tablet ve yazıcılarına getiriyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

HP’nin webOS işletim sistemini yazıcılarına entegre edeceğine dair şakalar yapılıyordu, ancak görünüşe göre şaka gerçek olmak üzere. HP CEO’su Mark Hurd, analistlere yaptığı açıklamada webOS’in aralarında tablet cihazların ve ağa bağlı yazıcıların da bulunduğu çeşitli formlarda karşımıza çıkacağını belirtti.

webOS’li tabletleri zaten bekliyorduk, ancak ne yalan söyleyelim yazıcılar biraz uzak ihtimal gibi görünüyordu. Ancak HP’nin webOS’i dokunmatik ekranlı yazıcılarına entegre etmek isteyeceğini de ihtimal dışı bırakmıyorduk. Pratikte nasıl bir uygulamayla karşılaşacağımızı çok merak ediyoruz. Acaba üzerinden oyun oynanabilen bir yazıcı mı? Yoksa Facebook’a, Twitter’a bağlanıp buradaki fotoğrafları ve yazıları basabilen bir yazıcı mı? Yoksa aynı anda birden fazla işlevi yapabilen (multitasking) bir yazıcı mı?

İhtimallerin sınırı yok. HP’nin baskı ve görüntüleme bölümünün bütçesi 6.4 milyar dolar. Bu nedenle akla gelen tüm fikirleri gerçekleştirmeye yetecek kadar para var. Hazır söz paradan açılmışken HP’nin kazançları geride bıraktığımız çeyrekte yüzde 25 artarak 2.9 milyar dolara yükseldi. Toplam gelir ise 30 milyar dolar olarak gerçekleşti. Evet, Palm ihtiyaç duyduğu para ve özkaynağa fazlasıyla kavuşmuş oldu.

İlgili – CNET
İlgili – HP Twitter
İlgili– HP Finans

İLGİLİ HABERLER