Teknoloji

HP webOS’i PC’lerde sunma planına açıklık getirdi

HP webOS tabanlı akıllı telefonlarını ve tabletini tanıttığı geçtiğimiz haftaki San Francisco etkinliğinde webOS platformunun akıllı telefon ve tabletlerin ötesine de taşınacağını vaat etmişti. Bu açıklama gelecekte piyasaya sürülecek HP markalı dizüstü ve masaüstü bilgisayarlarda Microsoft Windows yerine webOS’in bulunabileceğine dair spekülasyonlara neden olmuştu. Neyse ki, HP bu konuya açıklık getirdi ve amacının webOS’i Windows’a entegre etmek olduğunu söyledi.

HP’nin Teknik Ofis Şefi Phil McKinney “Windows PC isteyen büyük bir kullanıcı kitlesi var.” diye durumu anlatırken “İnsanlar PC’lerini kullanırken bile bunların diğer cihazlarıyla entegre olmasını istiyor. Bilgisayarlarımız, tabletlerimiz, akıllı telefonlarımız… Bunlar bir arada nasıl çalışacak? Bugünün dünyasında her biri ayrı birer bilgi adası. webOS’in amacı ise bunların hepsini bir araya getirmek.” diye konuştu ve HP’nin amacını özetledi.

HP entegrasyonu sanallaştırmayla sağlamayacak. Bunun yerine webOS uygulamalarını tüm cihazlarda sunarak birleştirilmiş ve düzgün bir kullanıcı deneyiminin sunulması isteniyor. Sonuçta webOS Windows’un yerini almayacak, bunun yerine onunla entegre olacak. HP webOS entegrasyonunu tutarlı bir şekilde PC tabanlı tüm ürünlerine yaymayı hedefliyor.

İlgili – All Things Digital

İLGİLİ HABERLER