Teknoloji

HP webOS’i beyaz eşya ve otomobillere sokmayı hedefliyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

HP’nin TouchPad webOS tabletinin yurtdışında iyi bir çıkış yaptığı söylenemez. Buna rağmen şirket, bu işletim sisteminin geniş bir alanda kullanılacağını umuyor. webOS şefi Stephen DeWitt WSJ’ye verdiği demeçte HP’nin bu işletim sistemini otomobil ve ev eşyalarına yerleştirme olasılıklarını araştırdığını belirtti ve bu konsept için üreticilerin büyük bir ilgi gösterdiğini iddia etti.

HP daha önce webOS’i piyasaya sürdüğü kişisel bilgisayarlarda da kullanmayı amaçladığını belli etmişti. Ancak bu yeni strateji webOS’in çok daha geniş alana yayılmasını sağlayabilir. Bu da, Pre serisi akıllı telefonların ve TouchPad tabletlerin henüz yapmayı başaramadığını, yani yazılım geliştiricilerini webOS’e çekmeyi daha olası kılabilir.

Gerçek şu ki, HP’nin bu iki segmente giriş yapması zannettiğinden daha zor olabilir. DeWitt webOS’in kullanımı hususunda görüşmeler yürüttükleri şirketleri açıklamasa da, WSJ’nin konuştuğu analistler ve üreticiler bu iki farklı sektörün büyük oyuncularının bu yeni eklentiye olumlu yaklaşacakları konusunda şüphelerini dile getiriyor. Örneğin, beyaz eşya üreticisi Whirlpool webOS’in uzun ömürlülüğünün tüketicinin beklentilerini karşılamayabileceği konusunda endişelerini ifade etmiş.

Otomobil tarafına baktığımızda ise, MeeGo gibi başka platformların da otomotiv dalları olduğunu görüyoruz, ancak analistler webOS’in bu alanda iyi bir oyuncu olacağı hususunda şüphe taşıyor. Bir analist, otomotiv endüstrisinin her yıl tedarikçi değiştirmek konusunda ilgili davranmadığına dikkat çekiyor.

İlgili – WSJ

İLGİLİ HABERLER