Manşetler

HP webOS’i başka şirketlere lisanslama düşüncesini doğruladı, Samsung ilgilenenler arasında

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

HP’nin webOS mobil işletim sisteminin lisansının başka üreticilere verilmesiyle ilgili olarak görüşmeler yürüttüğü bizzat şirketin CEO’su Leo Apotheker tarafından doğrulandı. Her ne kadar hangi şirketlerle görüşmeler yürütüldüğü söylenmese de, kaynaklar Samsung’un görüşme masasında olduğu söyleniyor.

Apotheker Çin’in başkenti Pekin’de kendisiyle gerçekleştirilen bir röportajda çeşitli şirketlerin ilgisini ortaya koyduğunu açıkladı. Ancak HP’nin satış tahminlerini 1 milyar dolar civarında düşürdüğü şu günlerde, söz konusu lisans meselesinin sonuca bağlanması için bir zaman baskısının olmadığını dile getirdi.

Samsung’un webOS işletim sistemiyle ilgilendiği adı açıklanmayan üç farklı kaynak tarafından da dillendirilmişti. Yine de, ne Apotheker ne de bir Samsung sözcüsü bu spekülasyonla ilgili yorum yapmadı. Güney Koreli şirketin Google’ın Android’in akıllı telefon ve tabletlerde nasıl modifiye edilebileceğine dair artan kısıtlamaları Samsung’u başka arayışlara itmiş olmalı. Ancak bu noktada HP’nin de webOS’in özelleştirilmesine ne derecede izin vereceği henüz bilinmeyen bir ayrıntı.

Eski Palm CEO’su ve şu anda HP’de webOS’in şefi konumundaki Jon Rubinstein HP’nin, eğer ilgilenen şirketler tasarım ve geliştirme açısında iyi yönde katkı sağlayacaksa, platformun lisansını vermeyi göz önünde bulunduracağını söyledi. Bu arada Apotheker’in yaptığı açıklamanın zamanlaması ilginç, HP’nin Palm’ı satın alması gelecek ayın başıyla birlikte ilk yılını doldurmuş oluyor, ayrıca şirketin ilk webOS tableti de yarından itibaren ABD’de piyasaya çıkıyor.

İlgili – Bloomberg

İLGİLİ HABERLER