Teknoloji

HP webOS ve diğer Palm mallarını 1.2 milyar dolara satmayı düşünmüş

webOS işletim sistemini açık kaynak kodlu bir platform hâline getireceğini duyuran HP, VentureBeat’in içeriden aldığı bilgilere göre, bu işletim sistemini diğer Palm mallarıyla birlikte 1.2 milyar ABD doları karşılığında satmayı düşünmüş. Hatırlayacak olursanız HP, Palm’ı 2010 yılında aynı paraya satın almıştı. Anlaşılan o ki, şirket girdiği işte harcadığı parayı amorti edecek şekilde bir adım atmayı düşünmemiş değil.

Ne var ki, HP bu fiyata pek alıcı bulamamışa benziyor. Aslında bu da normal. Palm’ın değerinin HP’nin satın alması sonrasında düştüğü bir gerçek. Üstelik TouchPad, Pre 3 ve Veer gibi ürünlerin başarısız giden satışları da webOS’in değerinin düşmesine neden olan etkenler oldu. Aslında geçen aylarda HP’nin Samsung, Amazon, Intel ve Facebook gibi şirketlerle satış görüşmeleri yaptığı söylenmişti. Demek ki, alıcılar HP’nin istediği parayı fazla buldu.

Aslında HP’nin kapıyı açtığı fiyatın 1.2 milyar dolar olduğu ve pazarlıklarla bu rakamın karşı taraflar tarafından indirildiği kaynaklar tarafından bildiriliyor. Ancak muhtemel alıcıların fiyatı 500 milyon doların da altına çekme isteği HP’nin masadan kalkmasına neden olmuş.

Sonuç olarak HP, webOS’i satmayıp onu herkesin kullanımına açma yoluna gitti. Google’ın stratejisi HP için tutacak mı, bunu zamanla görüyor olacağız.

İlgili – VentureBeat

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER