Manşetler

HP webOS tabanlı yeni akıllı telefonlarını 2011’in başından itibaren tanıtacak

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

HP şu anda Palm’ın satın alınmasıyla birlikte sahibi olduğu webOS üzerine bir hayli zaman harcıyor. Amaç bu işletim sistemini farklı segmentlerdeki cihazlarına entegre edip en iyi verimi almak. HP’den gelen haberler şirketin webOS tabanlı yeni akıllı telefonları 2011’in başından itibaren tanıtacağını belirtiyor.

Şirketin kıdemli başkan yardımcılarından Eric Cador “Gelecek senenin başında yeni telefonlarımızla karşınızda olacağız.” şeklinde bir açıklama yaptı. HP, gelirler açısından dünyanın en büyük teknoloji şirketi konumunda. Şirketin üreteceği webOS tabanlı akıllı telefonların Palm Pre ve Palm Pixi gibi telefonlardan daha iyi olacağı herkesin ortak beklentisi. Aslında Pre ve Pixi’nin de işletim sistemlerine kötü diyemeyiz, ancak bu cihazların satış grafiği Palm’ın beklediği gibi olmadı.

HP Palm’ı geçtiğimiz Nisan ayında satın alacağını duyurmuş ve satın alma işlemleri Temmuz ayı sonunda tamamlanmıştı. HP’nin Palm’ı satın almasındaki temel amaç webOS işletim sistemiydi. Palm için 1.2 milyar dolar ödeyen şirket müşterilere arzu ettikleri webOS cihazlarını sunmanın peşinde.

İlgili – Yahoo

İLGİLİ HABERLER