Teknoloji

HP webOS ekibinde işten çıkarmalara gidiyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

HP, webOS ekibindeki 525 kadar çalışanı işten çıkarıyor. İşten çıkarmaların bu hafta içinde başlaması bekleniyor. Şirket AllThingsD’ye verdiği demeçle bu bilgiyi doğruladı, ancak tam olarak kaç kişinin çıkarılacağı veya arkasındaki nedenlerle ilgili bir açıklamada bulunmadı. Bununla birlikte şirket webOS yazılımından iyi şekilde yararlanmanın yollarını keşfetme niyetini bir kez daha yineledi.

HP’nin webOS yazılımından en iyi şekilde yararlanma seçenekleri arasında webOS’i üçüncü parti bir şirket veya kuruluşa lisanslama da yer alıyor. Şirket bunu webOS’i tümden satmanın bir alternatifi olarak görüyor. Bunun yanı sıra şirketin donanım işlerini tamamen ayırdıktan sonra webOS’e tekrar odaklanıp bu işletim sistemini yeniden canlandırabileceği konuşuluyor. HP’nin yazılım ve donanım takımı olmak üzere ikiye ayrılacağı, webOS yazılım ekibinin cihaz ekibinden ayrı bir şekilde şirket içinde varolmaya devam edeceği dedikodusu yapılıyor.

HP’nin temmuz ayı başında çıkardığı TouchPad’in iyi gitmeyen satışları şirketin bu tableti ve diğer tablet veya akıllı telefon planlarını tamamen çöpe atmasına neden oldu. Ancak fiyatı 100$’ın hemen altına indirildikten sonra tabletin satışlarının patladığını ve talebin arzı geçtiğini görmek de ilginç oldu. Bu durum HP’nin siparişleri karşılamak adına son bir ürün üretim süreci daha gerçekleştirmesine neden oldu.

İlgili – AllThingsD

İLGİLİ HABERLER