Teknoloji

HP sanal gerçeklik deneyimini sırtta taşımaya devam ediyor

hp vr backpack g2
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

HP, bundan üç yıl önce yine Computex’te ilk sanal gerçeklik (VR) sırt çantasını tanıtmıştı. Bu konsepte olan inancını koruyan şirket, yolculuğunu da yeni nesil VR sırt çantasıyla sürdürüyor. Yeni model HP VR Backpack G2 adını taşıyor.

HP’nin yeni sanal gerçeklik çantasında sekizinci nesil Intel Core i7 işlemci bulunuyor. Bu işlemciye Nvidia RTX 2080 grafik işlemcisi eşlik ediyor. HP’den verilen bilgiye göre; işlemci performansı yüzde 30 oranında artarken, grafik performansı da yüzde 25 oranında yükseliyor. Şirketin çıkardığı Omen-X markalı son iki sırt çantası gibi, son model de bir dock ile kompakt bir oyun bilgisayarına dönüştürülebiliyor.

Yeni nesil HP VR Backpack’in pil konumunun bir önceki versiyona kıyasla daha kullanışlı olduğuna dikkat çekiliyor. Çerçevenin daha kolay temizlenmesi amacıyla çıkarılabilmesi de göze çarpan noktalar arasında bulunuyor. HP’nin belirlediği hedef kitlesinde kamusal ve kurumsal kullanım alanları göze çarpıyor. Şirketten yapılan açıklamada, yeni VR sırt çantasının eğlence amacıyla ve tasarım simülasyonlarının yansıtılmasında kullanılabileceği belirtiliyor.

HP VR Backpack G2, önümüzdeki yaz satışa sunulacak. Ürünün ABD’deki fiyat etiketinde 3 bin 299 dolar yazacak.

İLGİLİ HABERLER