Teknoloji

HP ve Oracle anlaştı, Mark Hurd artık Oracle’da çalışabilecek

Geride bıraktığımız Ağustos ayı başında HP’de CEO’luk görevini yürüten Mark Hurd cinsel taciz etrafında dönen bazı suçlamalar ve soruşturma nedeniyle hem görevini hem de HP’yi bırakmıştı. Belki de problem Hurd’ün HP’nin iş akış standartlarına aykırı hareket etmesiydi. Bu olayın üzerinden yaklaşık bir ay geçtikten sonra Hurd Oracle’da eşbaşkan olarak görev yapmaya başladı.

Bunun duyurulmasının ardından HP Hurd’e dava açtı. Açıkçası HP’nin korkusu Hurd’ün eski şirketinin gizli bilgileri hakkında konuşup ona zarar vereceğiydi. Ancak görünüşe göre işler son 1-2 haftada farklı bir seyir almaya başlamış, ki HP ve Oracle aralarındaki problemleri çözmüşler. Böylelikle de Hurd’e Oracle da çalışma yolu açılmış oldu.

HP ile Oracle arasında nasıl bir anlaşmanın yapıldığı gizli tutuluyor. Ancak Hurd’ün HP’ye karşı olan sorumlulukları devam ediyor, bir diğer yandan da Oracle’a karşı olan sorumluluklarını da yerine getirmek zorunda. Anlaşmanın bir başka maddesi de HP ve Oracle’ın birlikte paylaştığı 140 bin müşteriye odaklanacakları yönünde. Bunu da onlara en iyi ürünleri sunarak yapacaklar. Sonuç olarak Hurd artık Oracle’da eşbaşkan olarak görev yapabilecek ve hayat devam edecek.

İlgili – Slashgear (Basın Bülteni)

İLGİLİ HABERLER