Teknoloji

HP ve 3M dizüstü bilgisayarlara gizlilik sağlayan ekranlar için işbirliği yapıyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

kafe-calisan-insan-151015

HP ve 3M, yerleşik gizlilik ekranlarına sahip kurumsal bilgisayarlar üretmek için güçlerini birleştiriyor. Halihazırda bankalarda ve otellerde kullanılan bu ekranlar, monitörde görülen bilgileri meraklı gözlerden koruyor. Söz konusu ekranları ayrı bir ürün olarak satın almak mümkün olsa da, mevcut dizüstü bilgisayarın ekranına yerleştirmek için kesim işlemine ihtiyaç duyulabiliyor.

Böylelikle uçakta, bir kafede veya diğer kamusal alanlarda çalışmak zorunda olanların gizlilik gerektiren hassas bilgilerini daha iyi koruması amaçlanıyor. Sırtı duvara dönmenin her zaman kesin sonuç veren bir bilgi koruma yöntemi olmadığını akıldan çıkarmamakta fayda var.

HP, yerleşik gizlilik ekranlarına sahip kurumsal dizüstü bilgisayarlarını önümüzdeki yıl satışa sunulacak. Şirketten yapılan açıklamada, 3M ile birlikte geliştirilen bilgisayarların görsel korsanlığı engelleyeceği belirtildi.

Gizlilik ekranı sayesinde gösterilen bilgileri sadece dizüstü bilgisayarın tam karşısındaki kişiler görebilecek. Farklı açılardan ekrana bakmaya çalışanların ekrandaki bilgilere erişmesiyse mümkün olmayacak. Kullanıcılar diledikleri takdirde gizlilik ekranı özelliğini kapatabilecek. Böylelikle ortak çalışmaya uygun bir ortam da oluşturulabilecek.

İLGİLİ HABERLER