Manşetler

HP üçüncü çeyrek finans raporunu açıkladı, webOS cihazlarını iptal etti

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

HP, üçüncü mâli çeyrek finans raporunu açıkladığı toplantıda önemli kararlarını da duyurdu. Şirket tüm webOS cihazlarıyla ilgili operasyonlarını tamamen sonlandırma kararı aldı. Bu karar HP TouchPad de dahil olmak üzere tüm webOS cihazlarını etkileyecek. Ancak bu karar webOS’in tamamen iptal edildiği anlamına gelmiyor. Yine de, HP’nin aldığı bu karar webOS’e yatırım yapanlar için iyi bir haber olmasa gerek.

Söz konusu karar HP TouchPad’in satışlarının iyi seyretmediğine dair haberlerin ardından geldi. Hatta ABD’de Best Buy HP’den tüm tabletlerini geri almasını bile istemiş. webOS Türkiye’ye hiç uğramadığı için bu karar bizi pek ilgilendirmiyor, ancak yurtdışındaki webOS fanları için bu karar gerçekten üzücü olmalı. Ancak HP’nin webOS’in fişini henüz çekmediği de söyleniyor. Şirket yaptığı açıklamada webOS yazılımının değerini optimize etmek için fırsatları araştırmaya devam edeceğini belirtti. Öte yandan HP, PC işlerini ayırabileceğini ve Autonomy ile muhtemel iş birleşmesi için görüşmeler yürüttüğünü de doğruladı.

Bu arada 2011 üçüncü mâli çeyrek raporlarını açıklayan şirket Wall Street’in tahminlerinin altında kaldı. 2010’un aynı çeyreğinde elde edilen 30.7 milyar dolarlık net gelirler rakamını 32.1 milyar dolara çıkarmayı başaran şirket aynı zamanda ikinci çeyreğin 31.6 milyar dolarlık gelir rakamının da üstüne çıkmış oldu. Bu tablo HP’nin üçüncü çeyrek tahmin aralığı olan 31.1 milyar ile 31.3 milyar dolar arasını tutuyor, ancak Wall Street’in 34 milyar dolarlık tahmininin çok uzağında kalıyor. Şirket dördüncü çeyrek için 32.1 milyar dolar ile 32.5 milyar dolar arasında gelir beklediğini açıkladı. Başlangıçta 2011 yılının genelinde 129 milyar ile 130 milyar dolar arası gelir beklediğini dile getiren şimdi bu tahminini 127.2 milyar ile 127.6 milyar dolar aralığına düşürmüş durumda.

İlgili – BGR

İLGİLİ HABERLER