Teknoloji

HP TouchPad’e özel Android sürümünü açık kaynak camiasına hediye etti

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

webOS ile çalışan HP TouchPad‘in kaderi pek iyi olmadı, ancak yazılımcılar bu cihazı çeşitli geliştirme çalışmalarında kullanma konusunda oldukça istekli. Özellikle HP TouchPad’e Android işletim sistemi kurma konusunda bir hayli çabanın varolduğunu görüyoruz. Aslında HP, webOS tabanlı tabletin fiyatını düşürüp kampanya yapmaya başladıktan sonra bir kısım tabletin kutudan Android ile yüklü şekilde çıktığı iddia edilmişti. HP, açık kaynak camiasına bir güzellik yaptı ve o Android versiyonunu kitleye hediye etti.

HP, kaç tane tabletin Android ile ön yüklü şekilde satıldığını hiçbir zaman açıklamadı. Android ile satılan bu cihazlar ortalığın biraz karışmasına neden olmuştu, çünkü Android cihazı satacak şirketlerin çekirdeği açık kaynak hâline getirmesi gerekiyor. HP, resmi olarak Android tableti satmadığı için bu tarz bir gereksinimi karşılamak zorunda değildi. Ne var ki, HP’nin şimdi bu dahili Android sürümünü açık kaynak camiasına açtığını görüyoruz.

Android kernelinin yayınlanması HP açısından iyi bir jest gibi görünüyor. Bu kernelin yayınlanması sayesinde ortalıkta TouchPad yüklü daha fazla tablet görmek de mümkün olabilir. Bu arada kernelin webOS için yapılan çalışmalardan ayrı şekilde geliştirildiğini gösteriyor. Kod üzerinde en son değişiklik Mart 2011’de, TouchPad tanıtıldıktan hemen sonra, piyasaya sürülmeden yaklaşık 3-4 ay önce gerçekleştirilmiş.

İlgili – WebOS Nation

İLGİLİ HABERLER