Teknoloji

HP TouchPad için webOS Community Edition yayınlandı

HP’nin açık kaynak kodlu webOS için çalışmaları bu hafta yayınlanan “Community Edition” sürümüyle yeni bir safhaya ulaştı. webOS Community Edition, TouchPad üzerinde çalışan 3.0.5 versiyonlu webOS işletim sisteminin açık kaynak kodlu hâli olma niteliğini taşıyor. Bu sayede TouchPad kullanıcıları için tablet deneyimini modifiye etme ve daha sonra elde edilen bu deneyimleri geleceğin Open webOS 1.0 platformuna kolaylıkla uygulama şansına sahip olunuyor. Open webOS Projesinin Open webOS ile aynı şey olmadığının da bu noktada altını çizelim.

Open webOS yazılımcı camiasının seçtikleri cihazlarda webOS’i çalıştırabilmeleri için modernleştirilmiş teknolojiler barındıracak. WebOS Internals ekibi altında açılan WebOS ports grubunun gayretleri sayesinde hazırlanan cihaz sürücüleri mobil cihazların düzgün bir şekilde desteklenmesine olanak sağlayacak. Open webOS’in standart Linux kerneline kayacak olması da Android cihaz sürücüleriyle daha düzgün bir harmoninin yakalanmasını da sağlayacaktır. Anlayacağınız, HP’nin Open webOS yol haritasında mevcut Android cihazlarında Open webOS’i çalıştırmayı mümkün kılmanın da yer aldığını görüyoruz.

Şu an için webOS Community Edition TouchPad korsanları için bir oyun alanı niteliği taşıyor. Open webOS Projesi de Open webOS 1.0 ile aynı şekilde eylülde hazır hâle gelmeye odaklanmış bir takvim izliyor. Ancak HP’den bu yeni sistem ile çalışacak birinci parti donanımları ne zaman göreceğimiz konusunda herhangi bir bilgi yok.

İlgili >> Open webOS Projesi

İLGİLİ HABERLER