Teknoloji

HP’nin yeni Thunderbolt 3 USB-C dock cihazına hoparlör takılabiliyor

HP yeni EliteBook dizüstü bilgisayarlarıyla birlikte, Thunderbolt Dock G2 adını verdiği yeni Thunderbolt 3 dock cihazının da tanıtımını gerçekleştirdi. Modüler yapıdaki bu dock’un tepesine Bang & Olufsen tarafından sağlanan bir hoparlör yerleştirilebiliyor. Bu hoparlör gerçekleştirilecek telekonferans görüşmelerinde kullanılabilir.

USB-C dock cihazı olduğu için, en önemli özelliği barındırdığı portlar oluyor. HP Thunderbolt Dock G2’de çok fazla sayıda port bulunuyor. Kübün bir tarafında USB 3.0 destekli port ve 3.5mm kombo kulaklık jakı bulunurken, arkada ise Thunderbolt 3, USB-C DisplayPort, iki adet normal DisplayPort yer alıyor. VGA portu, iki adet USB 3.0 portu ve Ethernet jakını da unutmayalım.

Tabii ki, ayrı olarak satılan Ses Modülü de mevcut ve bu uzantı cihazın tepesine yerleştiriliyor. Giderek daha fazla sayıda dizüstü bilgisayarın USB-C’ye geçiş yaptığını görüyoruz. Bu nedenle ses destekli Thunderbolt Dock G2 konferans odalarına rahatlıkla girecektir. Bu aksesuar sayesinde çalışanlar dizüstü bilgisayarlarını şarj edebilir, Ethernet’e bağlayabilir veya tek bir kabloyu bağlayarak sunumlarını harici ekrana yansıtabilirler. Üstelik uzaktaki katılımcılara da daha iyi bir ses kalitesi sunulacaktır.

Ne HP Thunderbolt Dock G2’nin ne de Ses Modülü’nün fiyatları ve çıkış tarihleri açıklanmadı. Ancak şirketin bu bilgileri de çok yakında paylaşmasını bekliyoruz.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER