Manşetler

HP Tegra 4 işlemcili Android tablet için çalışmalara başladı

İki yıl önce giriştiği webOS tablet hamlesinin devamını getirmeyen HP tabletlere kapıyı tamamen kapatmamıştı. webOS’in geleceğinin belli olduğu zamanlarda HP’nin 2013 yılı içinde yeniden tablet çıkarmaya başlayabileceği söylenmişti. Ortalıkta dolaşan son dedikodulara göre, HP şu anda bir Android tableti geliştirmek için çalışmalar yapıyor.

hp-android-tablet-140213

2010 yılında Palm’ı satın alan ve bir sonraki yıl webOS işletim sistemli akıllı telefonlar ve HP TouchPad tablet çıkaran HP’nin yepyeni Android tabletinde NVIDIA Tegra 4 yongası bulunacak. Hatta bu cihazın Tegra 4 yongasıyla çıkacak ilk cihazlarından biri olduğu söyleniyor. Kaynakların belirttiğine göre tabletle ilgili çalışmalar geçtiğimiz sonbaharda başlamış.

Her ne kadar mobil alanda istediği başarıyı bir türlü yakalayamasa da, HP’nin bu alandan hiçbir zaman tam anlamıyla vazgeçtiğini görmedik. HP CEO’su Meg Whitman geçtiğimiz eylül ayında verdiği bir demeçte piyasaya bir akıllı telefon çıkarmak zorunda olduklarını, çünkü birçok ülkede bunların insanların sahip olduğu ilk bilişim cihazları olduğunu vurgulamıştı. Ancak yöneticiden bunu takip eden ayda 2013 yılında herhangi bir akıllı telefon çıkarma planı olmadığına dair açıklama gelmişti. Ne var ki, tablet konusunda böyle kesin bir açıklama yok ve doğrusunu söylemek gerekirse bir tabletle işe yeniden girişmek fena bir hamle gibi görünmüyor.

İlgili >> ReadWriteWeb, The Verge

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER