Teknoloji

HP Stream 14 uygun fiyat ve düşük özelliklerle tam bulut deneyimi sunuyor

hp stream 14

hp stream 14HP Windows tabanlı Stream PC serisini 14 inçlik yeni bir dizüstü bilgisayar ve eski modellerin yenilenmiş versiyonlarıyla genişletiyor. Bunların arasında Stream 11 ve x360 da yer alıyor.

HP bu girişimini müşterilere makul fiyattan bulut bilişim deneyimi sunmak olarak açıklıyor. Bu, insanların günümüzde bilgisayarlarını nasıl kullandıklarıyla yakından ilgili. HP, kullanıcıların bulut tabanlı uygulamalar kullandığını, fotoğraflarını çevrim içi depoladığını söylüyor. Ve işlemcinin gücünden çok web bağlantısının kuvvetiyle ilgilendiklerine de dikkat çekiyor.

HP’nin 14 inç Stream dizüstü bilgisayarı, bu kullanıcı beklentilerini karşılayacak şekilde 32 GB eMMC depolama birimi, 4 GB DDR3L SDRAM, Intel Celeron N3060 işlemci gibi, gayet mütevazı özelliklerle sunuluyor.

11.6 inç model de aynı teknik özelliklerle geliyor, ayrıca daha iyi bir işlemciyle güncellenmiş oluyor. Eski modellerde Intel Celeron N3050 işlemci bulunuyordu. Stream 11’in bu ayın sonunda, 199 dolarlık yurt dışı satış fiyatıyla sunulması bekleniyor. Stream 14 ise 7 Eylül tarihinde, 219 dolardan başlayan yurt dışı fiyatlarıyla sunulacak.

Diğer aynı seviyedeki dizüstü bilgisayar seçenekleri genellikle benzer teknik özelliklere sahip Chromebook bilgisayarlar oluyor. Örneğin Acer’ın Chromebook 11 modeli çift çekirdekli Intel Celeron N2840 işlemci, 2 GB RAM ve 16 GB dahili hafıza ile sunuluyor. HP’nin N3060’ı seçmesinişn nedeni Stream 14’ü daha iyi bir seçenek yapmak olabilir. Ne de olsa, karşımızda 2016’da çıkmış, daha güncel bir model var ve buna da daha yeni bir işlemci yakışır. Bu arada Acer’ın Chromebook modelinin HP’nin Windows modeline göre, 450 doların üzerindeki fiyatıyla epey maliyetli olduğunu da belirtmeden geçmeyelim.

 

 

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER