Teknoloji

HP Thunderbolt portlu ve dokunmatik ekranlı Windows 8 bilgisayarı Spectre XT TouchSmart’ı tanıttı

Windows 8’in ufukta görünmesiyle birlikte üreticiler de bu işletim sistemiyle çalışacak ürünlerini duyurmaya başladı. HP de gelecek nesil işletim sistemiyle çalışacak yepyeni bir ultrabook bilgisayarı, HP SpectreXT TouchSmart’ı tanıttı. 15.6 inç’lik IPS LCD ekranın en önemli özelliklerinden bir tanesi çoklu dokunma desteğine sahip olması, aynı zamanda Radiance Full HD teknolojisini barındırması. İkincisi sayesinde bu bilgisayar üzerinde yüksek çözünürlüklü multimedya içerik tüketiminde bulunmak mümkün. 17.9 mm’lik kalınlığa ve yaklaşık 2.1 kg. ağırlığa sahip olan ürün gerçekten rahatlıkla taşınabilir gibi görülüyor.

Metal kasası ve ekranı üstünde boydan boya kaplı cam plakasıyla dikkat çeken HP SpectreXT TouchSmart Beats Audio ses teknolojisini de barındırıyor. Camdan yapılmış touchpad’in üzerinde de çeşitli kontroller yer alıyor. Yazı yazarken bileklerin destek alacağı bölgenin de rahat kullanıma elverişli olduğu konusunda bir izlenime kapıldık.

HP bu cihazla birlikte Intel’in Thunderbolt port teknolojisini de sunuyor, böylelikle özellikle medya dosyalarının hızlı bir şekilde transfer edilmesine olanak sağlanıyor. Kullanıcılar müzik, film veya yüksek boyutlu verilerini göz açıp kapayıncaya kadar transfer etme fırsatı bulacak. HP USB Boost teknolojisi de SpectreXT TouchSmart kapalı olsa bile çeşitli cihazları bilgisayarın USB portları üzerinden şarj etme fırsatı sunacak.

HP’nin bu yepyeni ultrabook’u en yeni Intel Core işlemcilerle piyasaya girecek, aynı zamanda Intel Smart Connect teknolojisi de cihazda bulunacak. Intel Identity Protection Technology (Intel Kimlik Koruma Teknolojisi) ve  Intel Anti-Theft Technology (Intel Hırsızlık Karşıtı Teknoloji) unsurları da cihazın çalınma ve izinsiz kullanımlarına karşı koruma sağlayacaktır. Intel Smart Response teknolojisi performansı artırıcı bir etken olarak dikat çekiyor. mSATA katı hâl sürücüsü, HDMI çıkışı, USB 3.0 ve Gigabit Ethernet de port seçenekleri arasında bulunuyor.

HP’nin cihaza eklediği HP CoolSense teknolojisi kullanım sırasında ellerinizin ısınmasının önüne geçecektir. HP Imagepad uygulaması da yüksek doğruluktaki çoklu dokunmatik hareket ve çok parmakla gezinme gibi unsurlarda iyileştirici bir unsur teşkil edecek. HP Connected Photo ve HP Connected Music uygulamaları fotoğraf, müzik ve diğer medya içeriklerinin birden fazla cihaz üzerinden kolaylıkla erişimine ve eş zamanlanmasına olanak sağlıyor. HP TrueVision HD Webcam teknolojisi sayesinde yüksek kaliteli görüntülü sohbet ve görüntü kaydı mümkün kılınırken, HP ProtectSmart teknolojisi de cihazın düşmelerden mümkün olduğu kadar az etkilenmesini sağlayacaktır. Cihazda Adobe Photoshop Elements 10 ve Adobe Premiere Elements 10 yazılımlarının da yüklü geldiği belirtiliyor.

HP SpectreXT TouchSmart Ultrabook bu yıl bitmeden yurt dışında piyasaya çıkmış olacak. Cihaz için tavsiye edilen ABD satış fiyatı yaklaşık 1400 dolar.

Galeri: HP SpectreXT TouchSmart Ultrabook
[nggallery id=1026]

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER