Teknoloji

HP Spectre x2 yeni yüzüyle Surface Pro ile rekabette güç kazanıyor

hp spectre x2HP dizüstü bilgisayar ailesinin yeni üyelerini duyurdu. Şirketin tanıttığı yeni dizüstü bilgisayarlardan ikisi, Microsoft’un Surface serisi ürünleriyle ciddi bir rekabete girecek gibi görünüyor. Yenilenen HP Elite x2, Microsoft Surface Pro ile daha etkin rekabet edeceğe benziyor. Yenilenen HP Envy 13 ise hem MacBook Air hem de Surface Laptop için bir alternatif olacak gibi görünüyor.

Çıkarılabilir bir klavyeye sahip olan Spectre x2, bundan iki yıl önce tanıtıldığında olumlu yorumlar almıştı. Ancak sadece Intel Core M işlemci seçeneklerinin sunulması, Spectre x2’nin performans bakımından Surface Pro ve diğer dizüstü bilgisayarların arkasında kalmasına neden olmuştu. Kullanıcıların daha yüksek performans çağrısına kulak veren HP, yeni Spectre x2 ile Core i serisi işlemci seçenekleri sunmaya başlamıştı.

Yenilenen Spectre x2, kullanıcılara internette gezinmekten daha fazlasını yapma imkanı sağlanıyor. Performans artışı, fansız tasarım nedeniyle cihazın sıcaklığının yükselmesine ve pil ömrünün azalmasına yol açıyor. Orijinal modelde 10 saat olan pil ömrünün yeni Spectre x2’de 8 saate indiği belirtildi. HP Spectre x2 biraz kalınlaşsa da, ekran çerçevesinin inceltilmesi sayesinde ortaya görsel anlamda daha şık bir cihaz çıkıyor.

Orijinal Spectre x2’de 1920 x 1080 piksel çözünürlüğünde 12 inç ekran bulunuyordu. Yeni Spectre x2’de ekran boyutu değişmezken, çözünürlük 3000 x 2000 piksele yükseltildi. Dahili depolama alanı ise 128 GB’den 360 GB SSD’ye çıktı. Yeni Spectre x2, iki adet USB-C girişi barındırıyor.

Yeni HP Spectre x2 haziran ayında satışa sunulacak

Yeni yüzüyle sınıf atlayan Spectre x2, önümüzdeki aydan itibaren 1599 avrodan dolardan başlayan fiyatlar karşılığında satılacak.

HP Envy 13 ile MacBook Air’e yanıt veriyor

Şirketin piyasaya sürdüğü bir diğer model ise yeni Envy 13 dizüstü bilgisayar oldu. HP’nin MacBook Air’e yanıtı olarak nitelenebilecek Envy 13, görüntüsü itibarıyla Dell XPS 13’ü de hatırlatıyor.

hp envy 13
HP Envy 13

1080p çözünürlüklü 13.3 inç ekran, 8 GB RAM’e ve 128 GB SSD depolama alanına sahip. 14 saat pil ömrü vadeden dizüstü bilgisayar, iki adet USB-C ve iki adet de USB 3.0 girişine sahip. Envy 13, 899 avrodan başlayan fiyatlarla önümüzdeki ay satışa sunulacak.

HP’nin dizüstü bilgisayar ailesine eklediği diğer iki yeni model Envy 17 ve Envy x360 da önümüzdeki ay raflardaki yerini alacak. Yeni modeller, sırasıyla 1099 ve 749 avrodan başlayan fiyatlarla piyasaya sürülecek.

İLGİLİ HABERLER