Teknoloji

HP Spectre 15 ile çok yakında tanışabiliriz

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

HP, CES 2012‘de ultrabook segmenti içinde değerlendirilebilecek ilk ürünü HP Envy 14 Spectre’yi tanıtmıştı. Gorilla Cam ile kaplı, 1600 x 900 çözünürlüklü 14 inç LCD ekrana sahip olan bu cihaz ekranın etrafını çevreleyen ince çerçevesi sayesinde 13 inç’lik dizüstü bilgisayarlarla aynı alanı kaplamayı başarıyordu. 14 inç’lik modelin büyük kardeşi 15 inç’lik modelin yolda olduğu Tayvan’da kendini gösteren yeni Spectre modeliyle anlaşıldı.

15 inç’lik versiyonla ilgili bilgiler şu an için pek fazla değil. Ancak mevcut Spectre modeline göre boyut dışında çok fazla fark olmamalı. Ürünün fiyatı Tayvan parasıyla 3875 TL’ye karşılık gelecek şekilde belirlenmiş. Aslında eğer bu ürün Türkiye’ye gelirse aşağı yukarı bu fiyattan satılmasını bekleyebiliriz. Yukarıda belirttiğimiz gibi donanım detayları tam olarak belli değil ancak daha büyük bir kasa daha fazla depolama alanı ve ayrık grafik işlemcisine kapı açabilir. Belki 15 inç’lik ekranla birlikte 1080p Full HD çözünürlüğü görebiliriz.

HP Spectre 14’ün temel özelliklerini de hatırlatmadan geçmeyelim: Core i5 işlemci, 4 GB DDR3 RAM, 128 GB SSD sürücü, 14 inç’lik 1600 x 900 çözünürlüklü ekran. Bu arada Beats ses desteği ve analog ses kontrolüyle Spectre önceki Envy modellerinden ayrılıyor.

İlgili – DigiTimes
İlgili – Liliputing

İLGİLİ HABERLER